Glatte veier: Slik så det ut på fylkesvei 37 ved avkjøringen til Nesland i Rauland lørdag ettermiddag. Foto: Tom Erik Thorsen

Obs! Her er det glatte veier

Regn som fryser til is på bakken gir glatte veier flere steder i Telemark.

Anniken Island, trafikkoperatør ved veitrafikksentralen, opplyser at de har fått flere meldinger om glatte veier i Vest-Telemark lørdag formiddag, men at det ikke har skjedd noen ulykker.

– Det er regn som fryser til is på bakken, og det meldes om glatte veier enkelte steder. Det bør folk være obs på og kjøre deretter, sier Island.

Les også
Førerløs bil begynte å trille: Person klemt mellom bil og gjerde

Mannskap ute

Det er spesielt i Fyresdal og Vrådal-traktene at det er meldt om glatte veier.

– Vi har mannskap som er ute og strør, sier trafikkoperatøren.

Ruskevær i fjellet

Det er uvær flere steder i Sør-Norge, og det har siden morgenen vært kolonnekjøring på riksvei 7 Hardangervidda og fylkesvei 50 mellom Aurdal og Hol. På E134 over Haukelifjell er det snø- og isdekke på veien.

– Trafikken går greit foreløpig, men det er ventet at det kan bli litt mer ruskevær utover dagen, sier Island.

Fare for kraftig snøfokk i fjellet

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om kraftig, lokal snøfokk i fjellet i Sør-Norge lørdag.

– Redusert sikt. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet snø som pakker seg i veibanen. Kolonnekjøring kan bli innført og/eller veier kan bli stengte på kort varsel, står det i varselet og folk rådes til å beregne ekstra tid om man skal ut og kjøre og følge med på trafikkmeldinger.

Uværet er ventet å gi seg på lørdagskvelden.

Les også
Folk sto i kø i gatene for å være med sist. Nå må Helge flytte

Sterk vind langs kysten

Det er også sendt også ut farevarsel som gjelder kysten og havet fra svenskegrensa til Lindenes lørdag. Det er ventet sterk kuling på ettermiddagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Lørdag morgen økning til sørvest stiv kuling 15 m/s, om ettermiddagen sterk kuling 20 m/s, står det i varselet og folk frarådes å reise ut i småbåt.

Les også
Uværet røsker i Norge – flere fjelloverganger stengt
Glatt: Sludd og regn som fryser på bakken gir vanskelige kjøreforhold lørdag formiddag. Spesielt i Vest-Telemark er det meldt om glatte veier. Her fra E134 ved Grønli i Tokke kommune. Foto: Statens vegvesen