annonse

Orangutang født i Dyreparken

NYFØDT
NYFØDT: Lørdag ble det født en orangutang i Dyreparken i Kristiansand, for andre gang i historien. (Foto: Ole Martin Buene / Kristiansand Dyrepark)
KRITISK
KRITISK: Den lille ungen er en kjærkommen tilvekst til den kritisk utrydningstruede dyrearten. (Foto: Ole Martin Buene / Kristiansand Dyrepark)

For andre gang er en orangutang født i Dyreparken i Kristiansand. Ungen blir en kjærkommen tilvekst til den kritisk utrydningstruede dyrearten.

  • NTB

Foreldrene til den lille er 32 år gamle Nony og den 21-årige faren Matu. De to har fra før seks år gamle Louie, og den nyfødte er også en hann.

Et titall gjester i parken var vitner til fødselen lørdag, og da Dyreparkens biolog Helene Axelsen kom på besøk på ettermiddagen, kom Nony stolt bort til vinduet for å vise fram den nyfødte, ifølge en pressemelding fra Dyreparken.

PÅ CATWALK: Nå skal Ronny og vennene stilles ut i håp om at noen vil ha dem

Det blir stadig færre borneo-orangutanger i verden fordi regnskogen hogges ned. Derfor er fødselen i Kristiansand er kjærkomment tilskudd til bestanden.

– En fødsel som dette er veldig velkommen i det internasjonale bevaringsprogrammet som vi er en del av, bekrefter Axelsen.

2016: To gaupeunger født i Dyreparken

2015: Fire tigerunger født i Dyreparken 17. mai

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse