annonse

Per Øyvind hadde skikkelig flaks – dro opp 10,6 kilos tung laks

LAKSEFLAKS
LAKSEFLAKS: Per Øyvind Lie kunne fornøyd konstatere at laksen han dro opp ved Gråtenmoen i Skien søndag morgen veide over ti og en halv kilo. (FOTO: RUNE REKVIK)

Per Øyvind Lie kunne knapt nok vente på at laksesesongen skulle åpnes. Og for en start han fikk i elva i Skien. Til tross for en hard kamp, som innebar brannsår på flere fingre, sto han igjen som seierherre i kamp mot den 10,6 kilos tunge laksen.

Martin Øyvang

Søndag 1. juni startet årets sesong for laksefiske i elva.

Facebook-knapp kommer her

Og for en fisker fra Skien fikk laksesesongen en pangstart.

Drøyt fem timer etter starten ved midnatt, hadde Per Øyvind Lie nemlig allerede fått opp en skikkelig rugg.

– Klokka var kvart over fem søndag morgen at jeg dro den opp. Det var et fantastisk syn når jeg så den komme opp av vannet, sier Lie som hadde dratt ut med båt på elva og fikk dratt opp fisken ved Gråtenmoen.

Ny lakse-pers

Laksen ble vei og målt etter at den var trygt om bord i båten. Og det viste seg at det var en skikkelig sværing, og den største laksen Lie noensinne har tatt på stang i elva.

– Den veide 10,6 kilo. Tidligere har jeg tatt en på ni kilo, men dette er rekorden ja. Så det er skikkelig moro, sier Lie.

Brannsår på fingrene

Han merket tidlig at dette var en laks av betydelig størrelse, og det ble en lang kamp mellom mann og fisk som Lie til slutt gikk seirende ut av.

– Det nappet noe vanvittig, og den tømte nesten snella for snøre. Jeg fikk satt tommelen på snøret før det skjedde, men da fikk jeg et kraftig brannsår. Så det var store krefter i sving, sier Lie.

Forventer over 100 timer fiske

Selv om han allerede har fått napp på storlaksen, er han ikke mett på fiskeopplevelser. Han tror nemlig på mange timer i og ved elva i månedene som kommer frem til laksesesongen avsluttes 31. august.

– 100 til 200 timer kommer jeg nok til å fiske i sommer. Det er jo så moro, sier Lie.

– Har lagt lista

Og han håper på fangst av flere storlakser.

– Nå har jeg vel egentlig lagt lista både for meg og andre. Men det finnes kanskje enda større fisk uti her, sier Lie.