annonse

Petter Stordalen har kjøpt Herkules og Lietorvet

KJØPER: Petter Stordalen er blant flere investorer som har kjøpt Herkules og Lietorvet.

Norges nest største kjøpesenter-gruppe får nye eiere. Petter Stordalen blir selskapets styreleder. Og han gleder seg over å være tilbake i Grenland.

  • Fredrik Nordahl/Hans Botnen Eide/Elisabeth Hvitsten

– Herkules går så det gviner, så jeg gleder meg over å ha kommet hjem, sier Petter Stordalen til Varden.

Stordalen er som vanlig rusa på livet og i fyr og flamme når han snakker om sitt siste oppkjøp.

– Jeg er veldig glad for å komme tilbake til Grenland. Herkules er et av de fineste kjøpesentrene i landet og går fantastisk godt. De har vært og er gode på utbygging. Det er et kjøpesenter med stort potensiale, sier Petter Stordalen til Varden.

Nye leietakere?

Stordalens selskap Home Investment kjøper senterkjeden Sektor-gruppen fra svenske Niam for over syv milliarder kroner. Med som eiere blir også Joh. Johansen AS, Varner Invest og Niam som fortsetter med en eierandel på 27,5 prosent.

– Hvordan vil Herkules utvikle seg videre som kjøpesenter?

– Nye konsept og leietakere er en kontinuerlig prosess. Sektor har et stort management som er gode på den type utvikling, så jeg ser for meg mye spennende, sier Stordalen.

– Investeringsvillige

Også Lietorvet i Skien sentrum eies heretter av Stordalen. Nyheten om eieren fra Telemark blir tatt svært godt imot av senterledelsen.

– Dette er positivt, de nye eierne er investeringsvillige og ressurssterke, sier Thomas Aasland, senterleder på Lietorvet.

Da Varden snakker med Aasland, har nettopp blitt informert om salget.

– Vi har foreløpig ikke blitt informert om eventuelle planer, alt er så nytt og har vært forholdsvis lukket fram til nå. Men det blir spennende å se, vi gleder oss til de nye eierne er på plass, sier han.

En lys fremtid

Sektor-gruppen eier, leier og forvalter til sammen 26 kjøpesentre og er med det landets nest største kjøpesenterselskap, etter Olav Thon-gruppen.

– Fremtiden ser lys ut for norsk konsum, detaljhandel og for kjøpesentre særskilt. Dette blir på mange måter som å komme hjem ettersom jeg var medeier i Sektor Eiendomsutvikling for snart ti år siden, sier Stordalen i en pressemelding.

LES OGS� : Stordalen vil kjøpe Herkules og Lietorvet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse