Borgar Løberg (t.v) , Marit Kasin daglig leder IDEA kompetanse, John Terje Veseth fra Notodden utvikling og Terje Lien Aasland.
Borgar Løberg (t.v) , Marit Kasin daglig leder IDEA kompetanse, John Terje Veseth fra Notodden utvikling og Terje Lien Aasland. Foto: Knut Heggenes

Planlegger fengsel for 30 fanger

Lavrisikofengsel på Notodden.

Planene er nå klare for å søke om midler til et nytt fengsel på Notodden. Håpet er å få midler på statsbudsjettet i 2017.

Det er snakk om et fengsel som vil gi behov for 15 til 20 arbeidsplasser og dette er da snakk om soning innenfor de siste 12 månedene av en fengselsstraff. Planene ble i dag lagt frem av prosjektleder Borgar Løberg i konsulentselskapet Faveo og John Terje Veseth, leder i Notodden utvikling.

Det er ikke avgjort hvor fengselet skal etableres, men det vil bli nært knyttet til den tverrfaglige kompetansen rundt IDEA (tidligere Nopro).  

Stortingsrepresentant Terje L. Aasland (Ap)  var tilstede under presentasjonen, og  sier han har stor tro på prosjektet og mener det er en unik  kompetanse på Notodden i forhold til tilbakeføring av vanskeligstilte til samfunnet.