annonse

Politiet etterforsker mulig festival-voldtekt

SPERRET AV
SPERRET AV: Voldtekten skal ha skjedd i eller ved dette toalettbygget, som ble sperret av i natt. Bygget ble åpnet igjen fredag formiddag. (FOTO: TIPSER)

Politiet i Telemark etterforsker en angivelig voldtekt inne på campen til Treungenfestivalen natt til fredag. Åstedsgranskere sikret spor på stedet ved 02-tiden, melder Agderposten.

Etter det Agderposten kjenner til, ble gjester på campen vekket av sirener like før klokken 02.

Sperret av

Kort tid etter ble et større område sperret av.

– Det ble satt opp gjerder rundt toalettene, og politi i hvite drakter søkte i området, forteller en festivalgjest til Agderposten.

Jourhavende politijurist Jeanette Knutsen sier til Agderposten at de etterforsker en hendelse, men at hun ikke ønsker å kommentere saken foreløpig.

– Vi etterforsker en mulig straffesak. Men vi kan ikke si mer om den så tidlig i etterforskningen. Jeg kan imidlertid bekrefte at det ikke er pågrepet noen i saken, sier hun.

På campen

Heller ikke festivalledelsen ønsker å kommentere saken.

– Den har skjedd utenfor selve festivalområdet, er deres kommentar.

Camp-ansvarlig Jørgen Solberg sier det hele er veldig trist.

– Vi fikk beskjed om å stenge av toalettanlegget av politiet i natt, på grunn av en mulig voldtekt. De foretok så noen undersøkelser. Anlegget er nå åpnet igjen. Dette er veldig trist for alle. Ikke minst offeret, men også alle dem som kommer hit for å hygge seg. Det skal ikke skje, sier han.

Solbergs oppfordring er klar.

– Ser man noen som har fått seg litt mye å drikke, som er alene, så hjelp dem hjem i telt eller campingvogn.