annonse

Politiet har kontroll på en mann etter væpnet aksjon

POLITIAKSJON
POLITIAKSJON : Bevæpnet politi rykket ut til Hovenga fredag. (Foto: Per Arne Rennestraum )

Politiet har kontroll på en mann etter en væpnet aksjon i Hovenga i Porsgrunn fredag. Meldingen gikk ut på at han skulle ha vært truende og tent på ting inne i et hus, men det skal ikke ha vært tilfellet.

Vendy Berg Hegle Per Arne Rennestraum

Fem politibiler rykket fredag ut til Breidablikkområdet på Hovenga. 

Bakgrunnen for politiaksjonen var at mannen skal ha oppført seg truende inne i et hus. Ifølge operasjonsleder Erik Gunnerød gikk meldingen ut på at han  skal ha forsøkt å tenne på gjenstander tilhørende en ekskjæreste inne i huset. 

Bakgrunnen for at politiet bevæpnet seg for oppdraget  er at mannen tidligere har vært i besittelse av våpen, ifølge Gunnerød. Politiet kjenner til mannen fra tidligere.

– Politiet har nå fått kontroll på mannen, sier operasjonslederen like før klokken ett fredag ettermiddag. Mannen ble ikke pågrepet da det viste seg at meldingen ikke stemte. 

– Utgangspunktet for utrykningen var at vi trodde det skjedde en straffbar handling, men det har han trolig ikke gjort, sier operasjonsleder André Kråkenes i 14-tiden.

Det var ikke flere personer i huset da politiet kom fram. 

Varden har snakket med den aktuelle mannen, som er i 30-årene.

Han sier han føler seg forfulgt av politiet.

– Jeg orker ikke mer av dette, og kommer til å flytte, sier han til Varden.

Naboer i området sier de blir skremt av fredagens politioppbud. Det har vært jevnlig politiaksjoner i området den siste tiden, ifølge dem.

Politiet bekrefter at dette er samme mann som fredag forrige uke utløste væpnet aksjon ved Hovengasenteret. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.