Lensmann i Drangedal, Olav Lia, sier politiet ser svært alvorlig på mobbingen.
Lensmann i Drangedal, Olav Lia, sier politiet ser svært alvorlig på mobbingen. Foto: Torbjørn Tungesvik

Politiet kobles inn i mobbesak på skole

Skoleledelsen ved Drangedal 10-årige skole tok kontakt med politiet da mobbingen tok av.

«Negerslakt – hvit makt» ble skrevet på Facebook-siden til en elev på ungdomsskolen i Drangedal. Nå er politiet koblet inn, melderDrangedalspostensom først omtalte saken.

Rasistisk mobbing har vært et så stort problem ved skolen at rektor til slutt måtte be politiet om hjelp. Den siste uka har tre elever vært inne til bekymringssamtaler sammen med sine foreldre, og politiet sier de kommer til å kalle inn ytterligere tre tenåringer i tiende klasse.

– Dette er alvorlig, sier lensmann i Drangedal Olav Lia til Varden.

Pratet med tre elever

Han fikk telefon fra rektoren i forrige uke. Umiddelbart ble tre elever kalt inn til en prat med politiet. De tre er alle over 15 år og kan i verste fall straffeforfølges.

– Det har vært gjort mye for å forsøke å forhindre dette ved skolen, men nå følte man at det var på tide å løfte det ett hakk opp, sier Lia.

Grov rasisme

Det skal ifølge Lia være én elev som har opplevd mye mobbing.

– En person med en annen hudfarge er blitt utsatt for grov, rasistisk mobbing. Og det er flere ved skolen som har sett det. Det er ikke noe bedre å stå rundt å se på og le av det, enn det er å drive selve mobbingen, sier Lia.

Skrev «Negerslakt – hvit makt»

I tillegg til direkte mobbing på skolen, har eleven også fått skrevet meldinger på sin egen Facebook-side.

– Meldinger som «Negerslakt – hvit makt» og bilder av sørstatsflagg er postet på vedkommende sin profil, og slikt, må jeg gjenta, er alvorlig, sier lensmannen.

– Foreldre har et ansvar

Lia opplyser at mobbingen nok har avtatt. Politiet har hatt flere besøk ved skolen hvor de har holdt foredrag for elevene. Likevel sier han at noen av de negative holdningene fortsatt er der.

– Her har foreldre et ansvar, det er helt klart, ser han.

Lia opplyser at politiet ønsker først og fremst å få slutt på mobbingen ved skolen.

– Dette dreier seg om grov, krenkende og rasistisk mobbing. Men vi ønsker å løse dette uten anmeldelser, sier han.

Ordfører Tor Peder Lohne sier til Drangedalsposten at han ikke finner seg i at slike holdninger finnes i kommunen, og at han ønsker at Drangedal skal bli en MOT-kommune. Slik at kommunen få bistand og profesjonell hjelp.