RAN: Beskjeden ved inngangen til butikken er ikke til å ta feil av. Foto: Fredrik Pedersen

Ranet apotek: Truet ansatte til å åpne safe

Ran på Hovengasenteret.

Politiet rykket mandag ettermiddag ut til Hovengasenteret i Porsgrunn etter melding om ran. Meldingen om ranet kom inn til politiet litt over klokken halv to.

– Det var en mann som truet betjeningen på Apotek 1 til å åpne safen på bakrommet. Derfra stjal vedkommende en skuff med medisiner, sier operasjonsleder Merete Kvaalen i Sør-Øst politidistrikt.

STENGT: Apoteket ble stengt etter ranet. Foto: Fredrik Pedersen

Hun poengterer at ingen personer har kommet fysisk til skade.

– Det var en skremmende opplevelse, men gjerningsmannen har ikke brukt noe våpen og ingen personer har kommet til skade, sier Kvaalen og legger til at de ikke har en full oversikt over hvor mange som har vært vitner til hendelsen.

Gikk ut med beskrivelse

Politiet har fått en beskrivelse av gjerningspersonen.

– Vedkommende skal være cirka 30 år, har mørkt hår og kort fullskjegg. Han var ikledd en lys jakke og en mørk skjorte på innsiden hvor det står Adidas, sier Kvaalen.

Hun legger til at politiet har flere patruljer i området. Apoteket har stengt dørene.

– Det letes aktivt etter gjerningsmannen, og i tillegg vil der bli tatt avhør av vitner utover dagen. De ansatte følges også opp internt, sier operasjonslederen.

– Får proff oppfølging

Mandag ettermiddag bekreftet kommunikasjonssjef i Apotek 1, Kjersti Solberg Ofstad, til Varden at kjeden følger opp de ansatte.

– De har fått bistand av regionsjefen, og i tillegg er bedrifthelsetjenesten koblet inn. Så de får profesjonell oppfølging. De er preget av det som har skjedd, men ingen har blitt skadet, sier Solberg Ofstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Gjorde alt rett

Hun sier at raneren fikk med seg en liten mengde med reseptbelagte medisiner.

– Så langt tyder i hvert fall alt på at de ansatte gjorde alt rett i møtet med gjerningsmannen, sier kommunikasjonssjefen.

Hun bekrefter at apoteket vil bli holdt stengt resten av mandagen, men at det gijen vil bli åpnet klokken ni tirsdag morgen.

Mandag kveld opplyser politiet at de foreløpig ikke har pågrepet en gjerningsmann.

– Det etterforskes for fullt, men foreløpig har vi ingen navngitt mistenkt person vi er på jakt etter. Det er tatt avhør av vitner, og det vil bli gjennomført flere, sier Tore Grindem i Sør-Øst politidistrikt.

Glemte resepten – fikk ikke medisiner

Han sier at vitneavhør blant annet har gitt politiet viktig informasjon rundt hendelsesforløpet under ranet.

– Raneren skal ha vært en kunde som var på apoteket for å hente ut reseptbelagte medisiner, men disse fikk han ikke på grunn av at han ikke hadde med seg riktig resept. Han forlot lokalet, men kom tilbake kort tid etterpå. Og det var da han framsatte de verbale truslene, som gjorde at han fikk med seg noen esker med medisiner, sier Grindem som legger til at mannen, fiølge vitnene, framsto ruset..