Håkon Aarthun, ansatt ved Haukeliseter fjellstue, hentet den bortkomne sauen med ski og pulk, sammen med en annen ansatt og en gjest ved hytta.
Håkon Aarthun, ansatt ved Haukeliseter fjellstue, hentet den bortkomne sauen med ski og pulk, sammen med en annen ansatt og en gjest ved hytta. Foto: Håkon Aarthun/Haukeliseter fjellstue

Reddet sau fra kulden og ga den julemiddag

Da en bortkommen sau ble oppdaget ved Haukeliseter fjellstue på julaften, dro to ansatte og en gjest ut med ski og pulk for å redde den fra kulden.

En gjest ved Haukeliseter fjellstue oppdaget julaften en bortkommen sau da han var ute med hunden sin, tre-fire kilometer fra Haukeliseter. Da resepsjonen ble infomert fant de fort ut at de måtte redde sauen fra kulden.

Redningsaksjon

– Jeg, en annen ansatt ved hytta og gjesten dro ut med ski og pulk for å få med oss sauen tilbake, forteller Håkon Aarthun, som jobber i resepsjonen ved fjellstua.

Han forteller videre at sauen virket veldig fornøyd med å bli hentet i pulk.

Haukeliseter Fjellstue har skrevet et innlegg om redningsaksjonen, som nå høster godt av kommentarer, delinger og likes på Facebook. Her skriver de at herberget var fullt denne kvelden, men at sauen fikk plass i en gjestmild stall (garasje), og at den fikk servert julemiddag, som bestod av gulrøtter og havregryn.

«Et lite julemirakel og en stor takk til personalet og gjester som hjalp til å redde en litt sliten sau», avsluttes det populære innlegget med.

Den bortkomne sauen var i overraskende grei form til å ha vært ute siden sommeren. Hos Hakueliseter fjellstue fikk den komme inn i varmen og ble servert julemiddag.
Den bortkomne sauen var i overraskende grei form til å ha vært ute siden sommeren. Hos Hakueliseter fjellstue fikk den komme inn i varmen og ble servert julemiddag. Foto: Håkon Aarthun/Haukeliseter fjellstue
Vidar Lundås var med for å redde den bortkomne sauen på julaften.
Vidar Lundås var med for å redde den bortkomne sauen på julaften. Foto: Håkon Aarthun/Haukeliseter fjellstue

Overrasket over at sauen var i live

Det er nå 11 minusgrader og over én meter snø på Haukeliseter. Sauens eier var strålende fornøyd med å få tilbake sauen sin i live.

– Formen til sauen var overraskende grei til å ha vært ute siden sommeren. Eieren var sjokkert over at den ble funnet i live, sier Aarthun til Varden.

Les hele Facebook-innlegget her:

Sauen som fikk julemiddag på Haukeliseter.På selveste julaften ble det oppdaget en bortkommen sau 3-4 kilometer fra...

Posted byHaukeliseter Fjellstueon 27. desember 2015