annonse

Riksantikvarens anbefalinger kan utløse 80 millioner

FRA RUINENE
FRA RUINENE: Det er tre år siden kirken brant ned i Porsgrunn. Her fra etterslukkingen av brannen i 2011. (Foto: Tore Øyvind Moen)

Advokat Johan Henrik Frøstrup er ikke i tvil. Velger Porsgrunn Kirkelige Fellesråd å følge anbefalingen fra riksantikvaren om å rekonstruere Østre Porsgrunn Kirke, vil det utløse inntil 50 millioner kroner ekstra. Anbefaler han rekonstruksjon av inventaret kan det utløse ytterligere 30 millioner.

Ragnhild Johansen

Mandag 18. august var Porsgrunnspolitikerne lei av å vente på dokumenter knyttet til forsikringsoppgjøret. Alle partiene dro til Fellesrådets kontor, med unntak av Ap, og ba om å få papirene.

Facebook-knapp kommer her

Noen papirer kom; andre er holdt tilbake. Papirene ble oversendt advokat Frøstrup . Frøstrup har bred erfaring fra store forsikringssaker i Høyesterett. Nå kommer konklusjonen.

Forsikringsselskapet er forpliktet

Frøstrup er ikke i tvil om at polisen i Knif Trygghet Forsikring AS må forstås slik at forsikringsselskapet er forpliktet til å utbetale inntil 50 millioner kroner ekstra som følge av riksantikvar Jørn Holmes anbefaling om rekonstruksjon.

Knif er også forpliktet som følge av den samme anbefalingen om utbetale inntil 30 millioner kroner ekstra til utsmykning dersom det kommer en tilsvarende anbefaling fra riksantikvaren om rekonstruksjon av inventar og løsøre.

Dokumenter holdes tilbake

Advokat Frøstrup har fått oppdraget av gruppelederne i Høyre, Frp, Venstre, SV, Rødt, By- og nærmiljøpartiet og Miljøpartiet de grønne.

Betenkningen er sendt Rødts gruppeleder Pål Berby, som er de syv partienes talsmann.

I uttalelsen fra Frøstrup understreker han at han ikke har fått tilgang på fullstendig korrespondanse mellom Porsgrunn Kirkelige Fellesråd og Knif Trygghet Forsikring AS.

– Dette til tross for at Fellesrådet er forpliktet til å utlevere denne korrespondansen i henhold til kirkelovens paragraf 38 første ledd, skriver Frøstrup.

LES OGSÅ:

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse