annonse

«Så vakkert at det er til å grine av»

DISCO-PETTER
DISCO-PETTER: Petter Stordalen ankom i en gigantisk diskokule til innvielsen av hotellet Clarion Post i Göteborg. (FOTO: SCANPIX)

Hotellkongen liknet en rockestjerne da han firet seg ned fra scenetaket i en gigantisk diskokule.

Elisabeth Hvitsten

Petter Stordalen er kjent for sine overdådige og spektakulære fester. Torsdagens åpning av Clarion Post i Göteborg var ingen unntak.

En stor folkemengde hadde samlet seg utenfor det nyoppussede bygget. Stordalen selv så ut som en rockestjerne på den romslige scenen. Norske og svenske flagg laget av lys, en diskokule med plass til to mann inni og glitrende kjoler satt prikken over i-en. Festkvelden ble i forkant anslått å koste rundt ti millioner kroner.

Facebook-knapp kommer her

Og Stordalen selv var i ekstase før den store kvelden.

– Måles i kjærlighet

«Dette er en dag jeg har gleda meg til i syv år. I syv år! For i 2005 gikk innkjøpssjefen i Nordic Choice, herlige Claes, og jeg forbi en storslått, men forlatt bygning midt på Drottningetorget i Göteborg», skrev han på bloggen sin før timer før det braket løs i Sverige.

Videre forteller Porsgrunn-mannen om kjærlighet fra første blikk: «Vi så ikke et gammelt, ærverdig og tomt posthus. Vi så ikke et bygg som var så vernet at man ikke kunne gjøre noe med det. Vi så ikke et Drottningetorg som var mørkt og ensomt. Vi så noe mer.»

«Noen spør meg hvor mye penger jeg har brukt på hotellet. Men Post kan ikke måles i penger. Post kan måles i kjærlighet. Og kjærlighet måles i styrken på kilinga du har i magen, det måles i moheten du kjenner i knærne, det måles i rødminga du kjenner i ansiktet og det måles i ørheten du kjenner i hodet.»

Kokken til Obama

Posthuset fra 1920, på 36.700 kvadratmeter, er nå et luksushotell med 500 rom. Til åpningen var det invitert 2200 VIP-gjester. I tillegg skulle 5000 gøteborgere få delta på folkefesten på utsiden av bygget.

LES OGSÅ: Svir av 10 millioner på hotellåpning

«The new Face of Gothenburg er åpnet! Så vakker at det er til å grine av». tvitret Stordalen om eget hotell i kveldstimene.

Ifølge Stordalens twittermeldinger sang Sissel Kyrkjebø på festen.

Med på laget hadde han også fått med seg den gamle kokken til president Barack Obama, interiørstylist Anemone Wille Våge og kunstkuratoren Sune Nordgren.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse