annonse

Savnet 18-åring funnet i god behold

MANGE LETER
MANGE LETER: Mannskaper fra flere av de lokale hjelpekorpsene i Telemark Røde Kors hjelpekorps, Norsk Folkehjelp og politiet planla videre gang i letingen etter 18-åringen fredag kveld da de var samlet ved politihuset i Skien. (Foto: Martin Øyvang)

En stor leteaksjon ble igangsatt etter at en 18 år gammel gutt forsvant fra Skien. Sent fredag kveld ble han funnet i god behold.

Martin Øyvang

SISTE 23.40: Politiet melder at den savnede er funnet i god behold. 

– En observant kvinnelig innringer til politiet mente å gjenkjenne savnede. Han syklet på Herøya. Hun stanset og tok seg av han. Han ble med henne inn på Rema 1000 og fikk mat og drikke. Politiet har overtatt han. Han blir rutinemessig undersøkt på legevakt, opplyser operasjonslederen i Sør-Øst politidistrikt.

Ba om tips

Politiet opplyste at 18-åringen sist ble sett i Einar Østvedts gate ved midnatt natt til fredag.

– Han er cirka 155 centimeter høy, er svært tynn og har mørkt kort hår. Han var iført en sølvgrå hettegenser og en sort Adidas treningsbukse, opplyser operasjonsleder Anne Meyer i Sør-Øst politidistrikt.

Familiemedlem kontaktet politiet

Hun opplyser videre at det var et familiemedlem som meldte 18-åringen savnet i 10.30-tiden fredag formiddag.

Dersom du har sett 18-åringen ber politiet om at du kontakter dem på telefonnummer 02800.

Røde Kors og folkehjelpa deltar

Fredag kveld ble det igangsatt en leteaksjon i områdene rundt der hvor gutten sist er observert, blant annet ved Hjellen og Bakken.

– Røde Kors er varslet. Det samme er Norske redningshunder. Noen frivillige deltar også, i tillegg til både mannskap og hunder fra politiet i Skien, sier Meyer.

Ber folk sjekke kjellere og hager

Politiet opplyste i halv ni-tiden fredag kveld at søket etter den savnede var trappet opp. 

– Det gjennomføres et organisert søk med bruk av frivillige mannskaper, foreløpig på land. Politiet henstiller innbyggere med eiendommer i Skien om å sjekke kjellere, uthus, hager og andre steder hvor noen kan befinne seg, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sør-Øst politidistrikt.

Telemark Røde Kors Hjelpekorps opplyser fredag kveld at de har sendt mannskaper fra hjelpekorpsene i blant annet Skien og Porsgrunn for å bistå i leteaksjonen.

I 20.20-tiden fredag kveld opplyste Telemark Røde Kors hjelpekorps at de hadde cirka 20 mannskaper med i leteaksjonen, mens dette tallet i 22.45-tiden var oppjustert til 33.