Aktor Jon Boergen og forsvarer Bjørn Nærum under fengslingsmøtet
Aktor Jon Boergen og forsvarer Bjørn Nærum under fengslingsmøtet Foto: Tore Øyvind Moen

Siktet 43-åring: – Vi brukte ikke vold på'n

– Vi brukte ikke vold på'n, sier 43-åringen som er siktet for kroppskrenkelse med døden til følge på 60-åringen fra Skotfoss.

Han, og alle de tre andre medsiktede, har nektet straffskyld.

– Jeg er helt uskyldig. Vi bare holdt han til politiet kom, sa 43-åringen før fengslingsmøtet i dag.

Slo han til døde

Fire menn i 30-40-årene er siktet for å ha slått 60-åringen i hodet og på kroppen så han mistet bevisstheten. Han døde senere på sykehuset.

Alle fire ble pågrepet i samme hus på Skotfoss. De skal være i nær familie med hverandre, minst to av dem er brødre. To av dem bodde i leiligheten der dødsfallet skjedde.

– Alle fire, og omkomne, var på samme bopel, bekrefter aktor Jon Borgen.

– Nekter straffskyld

Han begjærte 43-åringen fengslet for fire uker med brev og besøkskontroll. Senere i dag blir de tre andre siktede framstilt for fengsling.

– Alle nekter straffeskyld, sier Borgen.

Etter det Varden kjenner til har de siktede forklart at 60-åringen døde under omstendigheter som kan oppfattes som et naturlig dødsfall. Avdøde skal ha hatt begrensede skader som følge av volden de fire er siktet for.

Venter på dødsårsak

Den avdøde er sendt til Rettsmedisinsk Institutt for obduksjon, som vil kunne klarlegge dødsårsaken.

– Vi forventer et foreløpig svar om dødsårsak i dag, sier Borgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Aktor Jon Borgen vil be om at alle de fire skal bli judisielt observert. Det betyr at de vil bli vurdert at psykiatrisk sakkyndige som retten oppnevner.

Politiet driver fortsatt med tekniske undersøkelser på åstedet, og har saumfart området rundt med hund. Poltiiet vil ikke kommentere om de har funnet noen gjenstander som kan ha sammenheng med dødsfallet.