SKIEN KOMMUNE: Kommuneoverlege Anne Gunhild Waagsbø-Kjellsen, assisterende rådmann Jan Petter Johansen, og varaordfører Trude Tvedt. Foto: Alexander Lehmann

Åpner ikke skolene etter påsken

Skolene i Skien åpnes ikke igjen etter påske. Kommunen kommer ikke til å vurdere åpning før tidligst uka etter påskeferien.

Dette bekrefter kommuneledelsen i et pressemøte på mandag.

Regjeringen vil komme med nye retningslinjer om åpning av skoler og barnehager på onsdag ettermiddag denne uken.

Skien kommune mener dette gir for liten tid til å planlegge og tilrettelegge åpning rett etter påsken, altså tirsdag 14. april.

– Regjeringen har vært litt for seine og uklare, og det blir for liten tid til å tilrettelegge, sier assisterende rådmann i Skien kommune, Jan Petter Johansen.

Varaordfører Trude Tvedt sier at kommunen ønsker å være tidlig ute med å informere befolkningen om hvorvidt skolene åpner igjen eller ikke.

Samtidig understreker hun at tilbud til sårbare barn eller barn av foreldre i samfunnskritiske roller vil få det samme tilbudet som før, også på de røde dagene.

Vurderingen om når skolene kan åpne igjen, vil altså bli tatt neste uke. Skolene og barnehagene forblir stengt minst fram til 20. april.

Les også
Virusekspert: – Hold skolene stengt til over sommeren

Rolig helg

Kommuneoverlege Anne Gunhild Waagsbø-Kjellsen kunne på mandag fortelle at de har hatt en rolig helg.

Status for koronasituasjonen i Skien er at de ikke har fått tilbake positive prøver i kommunen siden fredag. Det har blitt tatt 32 prøver i Skien siden fredag.

Til sammen har 609 prøver kommet tilbake negative. Kommunen venter på svar fra 29 prøver.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På fredag rapporterte kommunen at det var 34 som har testet positivt for Covid-19. Én av disse tilfellene var en person med bosted i en annen kommune enn Skien, så det korrekte tallet er 33.

– Vi fortsetter å oppfordre befolkningen til å følge de nasjonale retningslinjene; ikke samle seg mer enn fem i en gruppe, hold to meters avstand.

Det har vært bekymringer rundt hamstring og kaos i butikkene før de røde påske-dagene kommer. Waagsbø-Kjellsen oppfordrer folk til å være nøkterne.

– Det er kanskje ikke like stort behov for varer når folk ikke skal samles med familie og venner, og vi anmoder folk om å bruke fornuft, så får vi glede oss til neste påske, sier kommuneoverlegen.

Les også
Den første korona-pasienten skrevet ut