En person er bekreftet smittet av koronaviruset i Tinn kommune. Personen er satt i isolat på hytta. Foto: Fredrik Pedersen

En person bekreftet smittet med koronavirus i Tinn

Tinn kommune opplyser at de har registrert deres første tilfelle av koronavirus.

– Tinn kommune har registrert det første tilfellet av koronavirus (Covid-19) i kommunen. Personen har fått smitten på en utenlandsreise. Personen er ikke bosatt i Tinn kommune, men har fritidsbolig her. Den smittede er nå isolert i sin fritidsbolig, opplyser kommunen i en pressemelding lørdag morgen.

– Tinn kommune gjentar oppfordringen til at eierne av fritidsbolig i kommunen ikke benytter denne i den perioden Folkehelseinstituttet fraråder fritidsreiser (p.t fram til 26. mars).

Har kontroll på alle personen har vært i kontakt med

Kommunelege Sjur Widme Ohren opplyser at personen som har fått påvist smitte har milde symptomer. Testen ble tatt for noen dager siden og prøvesvaret kom sent fredag kveld.

– Vi har kontroll på alle personen har vært i kontakt med, opplyser Ohren og legger til at det er en begrenset mengde personer. De har vært i kontakt med alle og vil teste alle som utvikler symptomer. De som har symptomer er i hjemmeisolasjon. De andre er i hjemmekarantene.

Med den koronasmittede personen i Tinn er det tilsammen 14 personer i Telemark som har fått påvist viruset. De andre tilfellene er alle i Grenland.

Etter at koronaviruset dukket opp i Norge har Tinn kommune testet rundt 20 personer for viruset, ifølge kommunelegen. Det første bekreftede tilfellet kom altså sent i går kveld, og de venter fortsatt på svar på noen prøver.

Bekymret

Ohren opplyser at de har stengt ned all reiselivsnæring i kommunen.

For å hindre spredning av viruset er hans klare oppfordring at folk ikke reiser til kommunen og at Tinns befolkning holder seg hjemme.

– Vi er bekymret for at folk flytter på seg. Det som er viktig nå er at vi unngår sosiale kontaktpunkt. Våre helsetjenester er ikke dimensjonert for å håndtere en stor andel syke hytteturister, sier han.

– Ikke dra på hytta

Fredag kom helsedirektør Bjørn Guldvog med klar oppfordring til befolkningen om å ikke reise på hytta.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hensikten er å ikke spre smitte fra lokalsamfunn til lokalsamfunn. Det kan være nok med en person som beveger seg mellom lokalsamfunn som gjør at man får smitteutbrudd stadig nye steder, sa Guldvog.

Vinje kommune var tidlig ute med å be hytte-eierne holde seg hjemme. De har innført noen helt konkrete tiltak for å holde hytteeierne borte.

Les også
Så mange er korona-smittet i Telemark nå
Les også
I hjemmekarantene? Dette har du lov til å gjøre