Ravnejuv innsatsleder: Ravnejuv innsatsleder Foto: Knut Heggenes

Utvider leteområdet i søket etter savnet mann: – Vi gjør alt vi kan for å finne ham i live

SISTE: Politiet har funnet en omkommet mann de tror skal være mannen i 80-årene fra Seljord som ble meldt savnet: – Vi bekrefter at det er funnet en person og antar sterkt at det er den savnede mannen i 80-årene, sier innsatsleder i Sør-Øst politidistrikt Svenn Arne Heian.

TOKKE (VARDEN): Det er satt inn store ressurser for å finne en mann i 80-årene fra Seljord som ble meldt savnet onsdag.

Sent onsdag kveld kom politiets patruljer over mannens bil, forlatt på Ravnejuvvegen, ikke langt fra Ravnejuvet mellom Dalen og Åmot.

Mannen ble meldt savnet fra sin bolig i Seljord onsdag, og i løpet av natten har det blitt søkt med både helikopter og hundepatruljer i områdene rundt Ravnejuvet.

– Det var gjort en god jobb i natt, men nå gjør vi finsøk i noen av de samme områdene. Vi har også utvidet leteområdet, sier innsatsleder i politiet, Svenn Arne Heian.

Leter

Han leder aksjonen ved Ravnejuvet, og forteller at det er satt inn store ressurser i søket etter mannen.

25 personer fra Røde Kors er med i søket. Tre patruljer fra Norske Redningshunder, en hundepatrulje fra politiet, og andre politibetjenter.

– Det er et krevende terreng å lete i og det er spesielt bratt og ulent rundt Ravnejuvet, sier han, og karakteriserer hele dalen som uveisom.

KONTAKT: Politiet ønsker kontakt med vitner eller naboer som kan ha sett mannen. Foto: Knut Heggenes

Det var naboer som oppdaget at mannen var borte, og dermed meldte ham savnet. Politiet mistenker ikke at det skal ha skjedd noe kriminelt.

– Vi har ingen opplysninger om at det skal ha skjedd kriminelt. Hypotesen vår er at det kan ha skjedd noe, og vi gjør alt vi kan for å finne ham i live, sier han.

Ønsker opplysninger

Politietterforskere jobber med å få kontakt med naboer eller vitner som kan ha sett noe.

– Den savnede er en fjellvant kar i 80-årene, så langt vi vet tror vi han er godt kjent i området. Vi tror han har parkert bilen for å ta en tur i terrenget, sier Heian.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De har vitner på at bilen har stått noen dager på parkeringsplassen. De ønsker å få kontakt med folk som kan ha sett mannen. Han er beskrevet som en høy slank eldre mann i 80-årene med kort lyst hår.

– Vi ønsker at folk som kan ha sett savnede eller sitter med andre opplysninger tar kontakt.

LETER: Letemannskaper fra hele fylket er med i leteaksjonen etter mannen. Foto: Knut Heggenes