Korona: Smittevernoverlege Marjut Sarjomaa ved Sykehuset Telemark Foto: Fredrik Pedersen

Så mange er registrert korona-smittet i Telemark nå - seks døde landet sett under ett

Vi holder deg løpende orientert om antall smittede i Telemark.

Status onsdag 18. mars klokka 15.55 er at det er 25 personer som er registrert med korona-smitte i Telemark. Landet sett under ett er det per onsdag ettermiddag bekreftet seks dødsfall som følge av koronautbruddet. Ingen personer i Vestfold og Telemark er blant de seks som har dødd etter å ha blitt smittet av koronaviruset covid-19 i Norge.

Her oppholder de smittede seg

De bekreftet smittede i Telemark fordeler seg slik på kommunene:

Skien: 14 personer

Vinje: 3 personer (hyttekarantene)

Porsgrunn: 2 personer

Tinn: 2 personer (hyttekarantene)

Bamble: 2 personer

Notodden: 2 personer

Ifølge VG er totalt 1.529 personer testet og bekreftet smittet i Norge per onsdag 18. mars klokka 16.00.

Færre blir testet

Siden fredag har tre personer hjemmehørende i Skien kommune testet positivt på koronaviruset. To av dem er blant de tre som er smittet ved Sykehuset Telemark, som allerede er omtalt. Kommunelege Vegard Høgli sier at man nå ikke kan teste alle som har mistanke om smitte. Antallet påviste smittetilfeller vil dermed ikke lenger gi et pålitelig bilde av hvor mange som er smittet, opplyser han. I Skien har til sammen 14 innbyggere fått påvist smitte siden man startet testinga.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tre menn på hytte i Vinje er smittet

Tre menn ble testet i Oslo i begynnelsen av uka, og dro rett på hytta i Rauland. Vinje kommune ble informert av mennene i helga, og er i samråd med kommunelegen satt i hyttekarantene en uke til.

To personer i hyttekarantene i Tinn

Søndag ettermiddag melder Tinn kommune at ytterligere en person har fått påvist koronaviruset i Tinn. Personer er ikke hjemmehørende i Tinn, men har fritidsbolig i kommunen.

Totalt tre ansatte ved Sykehuset Telemark smittet

Søndag ettermiddag melder Sykehuset Telemark at det har blitt påvist korona-smitte hos ytterligere to ansatte ved sykehuset. Den ene er ansatt på kreftpoliklinikken, den andre er ansatt på akuttmottaket.

Sykehusansatt på Notodden også smittet

Mandag kveld opplyste Sykehuset Telemark at en sykehusansatt på Notodden har testet positivt på koronaviruset.

Strengere karantenepåbud

Ordfører i Seljord kommune Beate Marie Dahl Eide opplyser at det ikke er noen kjente tilfeller av personer med koronasmitte, verken i Seljord kommune eller i Vest-Telemark. Kommunen har innført strengere karantenepåbud - som også gjelder personer som har vært på reise i smitteutsatte fylker i Norge.

Lørdag kveld meldte Bamble kommune at de nå har to personer som har fått bekreftet koronasmitte. Notodden kommune opplyste at deres første tilfelle ble bekreftet lørdag kveld. Den smittede er etter det Varden kjenner til en mann i 50-årene.

Koronatest: Anne Flohr og barna Mathea og Matheus blir testet av Rita Strandskog og Biandia Vincent Gongwe. Foto: Fredrik Pedersen
ALVORLIG SITUASJON: Her representert ved kommuneoverlege i Skien, Vegard Høgli (t.h.) og assisterende rådmann i Skien, Jan Petter Johansen under pressebriefing fredag ettermiddag. Foto: Fredrik Nordahl

Varden oppdaterer saken videre onsdag.