PÅ AVSTAND: Kjærestene Linnea Svarstad-Elverhøy og Lucas Henriksen Brårmo måtte være kreative for å pleie forholdet i den vanskelige korona-tiden. Foto: Privat

Skilt av korona: Slik får turtelduene Linnea (5) og Lucas (5) pleiet forholdet på avstand

Karantener og korona-regler skaper store utfordringer i mange forhold. Også blant de aller yngste.

I et nabolag i Ringveien på Herre har de to femåringene Linnea og Lucas, som er «kjærester», funnet en kreativ løsning for å holde avstandsforholdet ved like.

– Roper til hverandre

Lucas sitter på en stol utenfor familiens hus. Hundre meter opp i gata sitter Linnea på verandaen i sitt hus. Der ser de bort på hverandre og roper beskjeder.

– De er veldig ivrige. Da vi skulle spise middag i går, spurte Linnea om hun kunne ta med maten ut på verandaen så hun kunne «være sammen» med Lucas mens hun spiste. De holder kontakten ved å rope til hverandre, sier mamma Kine Svarstad-Elverhøy.

– Det er veldig søtt og de har vært kjærester siden de var veldig små. Det er ikke så lett med avstandsforhold, men det er en fiks løsning de har, legger hun til.

Hun sier at datteren viser stor forståelse for hvorfor hun ikke kan være sammen med og leke med andre barn på grunn av koronaepidemien.

– Hun synes det er kjedelig, men vi får dagene til å gå, sier Svarstad-Elverhøy.

SAMMEN: Lucas og Linnea går sammen i Uksodden barnehage på Herre. Foto: Privat

Spiste middag sammen

Ida Christin Brårmo, som er mammaen til Lucas, sier at også sønnen har vært like ivrig på å få tilbrakt tid med sin jevngamle kjæreste.

– Ja, også han maser om å få lov til å gå ut for se om Linnea sitter på verandaen. Og også han fikk ta med middagen ut slik at de to kunne spise middag sammen. Ellers går han mye rundt der ute og prater med henne, sier Brårmo.

Hun sier at sønnen synes det er kjedelig å ikke kunne være sammen med andre barn.

– Men det er jo en kreativ løsning han og Linnea har funnet på. Så de klarer seg bra foreløpig selv om barnehagen er stengt og man må være alene, sier Brårmo.