En ungdomsskoleelev ved Kongerød ungdomsskole i Skien døde etter å ha fått komplikasjoner av vanlig influensa. Foto: Alexander Lehmann

Skoleelev fra Skien døde av influensa

En ungdomsskoleelev fra Skien døde på Rikshospitalet på grunn av komplikasjon til vanlig influensa. Kommunens kriseteam er koplet inn, og skolen holder åpent for dem som trenger noen å snakke med.

En elev ved Kongerød ungdomsskole i Skien døde i dag på Rikshospitalet på grunn av komplikasjon til vanlig influensa.

Det opplyser Skien kommune i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Dyp medfølelse

– Vi i Skien kommune føler med de nærmeste og sender dem vår dype medfølelse i den tunge tiden, sier kommunalsjef i Skien, Grete Gjelten i pressemeldingen.

Hun forteller at skolen holdes åpen i kveld for dem som trenger noen å snakke med. Psykososialt kriseteam vil være tilstede. Skolen holdes åpen så lenge det er behov for det.

Les også
Elev døde av influensa: – Det er ikke vanlig, men det forekommer

– Sjeldent

Kommuneoverlege Vegard Høgli opplyser at det er sjeldent at en ungdom dør av influensa, men at det hender av og til i vanlige influensasesonger.

– Det er ingen grunn til å forholde seg annerledes enn til de generelle rådene vi gir. Vær nøye med å vaske hendene godt og ofte, spesielt når du har vært ute blant folk. Ha gjerne med spritholdig hånddesinfeksjonsmiddel i lomma når du er ute, og bruk den. Unngå å hoste og nyse rett ut i lufta. Bruke et papirlommetørkle som du kaster etter bruk. Til nød kan du hoste i albukroken, opplyser Høgli i pressemeldingen.

Kommuneoverlege Vegard Høgli.

Kommunen kommer med følgende råd om du blir syk av influensa:

Hvis du får influensa og ikke har noen kronisk sykdom fra før, er det beste rådet å holde seg i ro hjemme, drikke godt, og eventuelt bruke febernedsettende og smertestillende medikamenter. Det er vanligvis ikke nødvendig å oppsøke lege, unntatt hvis en etter noen dager blir mer medtatt, får pustevansker eller ny, kraftig feberstigning. Da bør en kontakte lege raskt.

Symptomer på influensa er slapphet, feber, hoste, verking i kroppen, sår hals, hodepine og eventuelt kvalme/oppkast.