ØKENDE PROBLEM: Monica Rimestad i Tryg forsikring opplyser at det er et økende problem at livbøyer forsvinner eller blir ødelagt. Foto: Tryg Forsikring

Slår alarm: Hundrevis har forsvunnet eller blitt ødelagt i år

Tryg Forsikring slår alarm om at flere hundre livbøyer har forsvunnet eller blitt utsatt for hærverk så langt i år.

Selskapet understreker at dette er faretruende etter en sommer der 28 personer har druknet. Hittil i år har 51 personer mistet livet i drukningsulykker.

– Livbøyen er ikke et leketøy, den er der for å redde liv. Hittil i år er altfor mange livbøyer blitt borte. Dette gjentar seg år etter år dessverre, sier Monica Rimestad, samfunnsansvarlig i Tryg Forsikring i en pressemelding.

– Hærverk eller tyveri av en livbøye kan få like fatale konsekvenser som hvis det gjaldt en hjertestarter eller røykvarsler. Problemet er økende, noe som bekymrer oss, sier Rimestad, og opplyser at de blant annet har registrert at flere livbøyer havnet i russebusser i vår og tror flere henger på private vegger rundt forbi.

Problemet er verst rundt de store byene, og flest tyverier skjer mellom mai og oktober.

– Vi oppfordrer alle som finner en livbøye henslengt på bakken om å legge tauet fint på plass i flasken og henge den opp igjen. Livbøyene er et fellesgode, og vi håper alle gode krefter hjelper til med å passe på dem. Vi har ingen som rykker ut når de forsvinner fra plassen sin, og alle som ser en livbøye på vidvanke bes sette den tilbake på plass, eventuelt levere den til kommunen eller havnevesenet, sier Rimestad.

ØKENDE PROBLEM: Monica Rimestad i Tryg forsikring opplyser at det er et økende problem at livbøyer forsvinner eller blir ødelagt. Foto: Tryg Forsikring