TAGGET PÅ SKOLEBYGNINGEN: Bø skule ble utsatt for omfattende hærverk tidlig i april. Mann i 20-årene mistenkes for å stå bak taggingen. Foto: Andreas Solvang

Sprayet «covid-19», «slayer» og «blod» på barneskolens vegger. Nå er én person mistenkt

Politiet mistenker at en mann i 20-årene står bak den omfattende taggingen av Bø skule i våres.

Det var i morgentimene 3. april i år at en vaktmester oppdaget at Bø skule var blitt utsatt for omfattende tagging. «Covid-19», «slayer» og «blod» var blant det som var blitt sprayet på vinduer, dører og vegger utendørs. Etterforskingen er ikke avsluttet, men politiets mistanker går i én spesiell retning.

Les også
Hærverk på skole: Har sprayet «covid-19» og «blod» på vindu, dører og vegger

Har måttet svare for seg

– Det er én person som har status som mistenkt i saken. Vedkommende er blitt avhørt. Personen erkjenner ikke straffskyld. Politiet har heller ikke konkludert med tanke på hvem som gjorde dette, men det er altså én person som er mistenkt. Dette er en mann i 20-årene, bekrefter politijurist Tine Henriksen i Sør-Øst politidistrikt overfor Varden.

Hun ønsker ikke å si noe om hvor mannen kommer fra.

– Hva var det som satte politiet på sporet av mannen i 20-årene?

– Det var vitneopplysninger som gjorde at vi ønsket å snakke med denne personen. Av hensyn til etterforskingen ønsker jeg ikke å si noe om hvilke konkrete opplysninger politiet sitter på, sier Henriksen.

HÆRVERK: Rektor Anlaug Aase Cowles fortvilte over hærverket da det ble oppdaget. Her står hun foran døra til gymsalen 3. april i år. Foto: Andreas Soltvedt
Les også
Politiker tiltalt for å ha drapstruet Nav-ansatt

Valgte seg ut barneskole

Skadeverket på Bø skule ble tidlig anslått til å kunne koste kommunen rundt 100.000 kroner.

– Vet politiet noe om årsaken til at nettopp Bø skule, som er en barneskole, ble utsatt for denne taggingen?

– Nei, det vet vi ikke. Hvorfor dette ble gjort, er også noe av det vi undersøker. Vi sitter per nå ikke på opplysninger om hvorfor akkurat denne skolen ble valgt. Men med skadeverk som dette er det klart at man har forståelse for at slikt er ubehagelig å være vitne til, sier politijuristen.

Også i januar ble Bø skule utsatt for skadeverk. Begge sakene er blitt anmeldt til politiet.

– Det er klart at tagging og skadeverk er til voldsomt bryderi. Det skaper mye jobb og koster mye penger for ingen grunn. Politiet ser alvorlig på dette, sier Henriksen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

HAR EN MANN I KIKKERTEN: Politijurist Tine Henriksen bekrefter at en bestemt person er mistenkt for å stå bak den omfattende taggingen. Foto: Jon-Inge Hansen
Les også
Promilledømt for tredje gang – nå er det ingen bønn