Marianne Lande Hallingskog gikk bort 24. mai. Foto: Privat

Startet innsamling etter Mariannes død. Nå strømmer pengene inn: – Jeg trodde 10.000 var et alt for hårete mål, men det har jo tatt helt av

Marianne Lande Hallingskog (37) valgte å avslutte livet. Nå har en lokal innsamling til inntekt for Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord (LFSS), tatt helt av.

Det var Knut Harald Caspersen fra Skien som startet innsamlingen i forbindelse med sin 48-årsdag.

Caspersen er tidligere kollega av den avdøde porsgrunnskvinnen.

– Det var et sjokk for alle da Marianne gikk bort. Ufattelig trist. Jeg hadde lyst til å gjøre noe, og forrige helg poppet det opp et spørsmål på Facebook om jeg ville ha en bursdagsinnsamling. Da bestemte jeg meg for å gjøre det for å hedre Marianne og den kampen hun kjempet, sier Caspersen.

Les også
«Det skal mye til for å be om hjelp når man har gått seg vill i mørket»
RØRT: Knut Harald Caspersen sier engasjementet som er vist rundt innsamlingsaksjonen er både overveldende og rørende. Foto: PRIVAT

Hårete mål er knust

Valget av veldedig organisasjon som pengene skulle gå til, falt på Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord. En organisasjon med utspring fra Oslo, men med forgreninger over store deler av Norge.

Da innsamlingen ble opprettet, satte han et mål på 10.000 kroner. Det ble slått allerede etter et par dager.

– Nå er det over 450 givere som har gitt over 85.000 kroner. Det er jo helt vanvittig. Jeg trodde at 10.000 var et hårete mål, men folk gir og gir. At så mange ønsker å støtte slikt arbeid er både rørende og fint å se, sier Caspersen.

Les også
Da helsepolitiker Trine leste om Mariannes selvmord, bestemte hun seg for å stå fram selv

I Mariannes ånd

Innsamlingen fortsetter i minst én uke til, men Caspersen vil ikke sette noe nytt mål.

– Jeg håper selvsagt at flere folk ønsker å bidra, for det er et så viktig arbeid LFSS driver med. Det handler ikke om meg dette her. Men jeg har fått tilbakemeldinger fra de rundt Marianne at valget av organisasjon er helt i hennes ånd, og det er fint, sier han.