annonse

Statens vegvesen: Advarer mot useriøse hjulskiftfirmaer

FARLIG
FARLIG: Mange bilfirmaer gjør ikke en god nok jobb. ILLUSTRASJONS (Foto: STATENS VEGVESEN)
Mange hensyn å ta ved hjulskift:

Du kan i verste fall miste hjulet. Og det er det mange som gjør, ifølge Statens vegvesen.

Elisabeth Hvitsten

Statens vegvesen har den siste tiden fått mange henvendelser fra bileiere som har svært uheldige opplevelser fra useriøse firmaer som averterer med billige hjulskift, forteller Statens vegvesen i en pressemelding onsdag. Ofte står bilistene igjen med store verkstedregninger.

Facebook-knapp kommer her

– Kjøretøy som har fått utført hjulskift ved slike useriøse firmaer kan utgjøre en stor fare i trafikken, sier overingeniør i Statens vegvesen Jarle Holt.

Kan miste hjulet

– Det er flere eksempler på at man har mistet et hjul etter å ha brukt et ikke-godkjent verksted, og man kan jo tenke seg hvilke alvorlige konsekvenser det kan få i verste fall, hvis et hjul treffer andre trafikanter, forklarer han.

Holt forteller at mange av disse firmaene har begrenset kunnskap om hjul og dekk. Flere av firmaene tilbyr hjulskift og bilpleie på ett sted.

Ofte har disse virksomhetene kun en luftkompressor med dertil slange og kun en muttertrekker tilgjengelig i lokalene der det tilbys hjulskift, ifølge veivesenet.

Se etter godkjenning

– Statens vegvesen har hovedfokus på trafikksikkerhet og at det er trafikksikre kjøretøy ute på veien. Vi vil derfor på det sterkeste oppfordre folk til å bruke dekkverksteder eller bilverksteder som har en godkjenning av Statens vegvesen, forteller Holt i pressemeldingen.

Slike virksomheter skal ha et godkjenningsbevis lett synlig for kundene. Disse firmaene tar ofte høyere pris for tjenestene enn de ikke-godkjente.

– Vår oppfordring er: Hvis kunden er i tvil om et firma innehar en godkjenning eller ikke, spør om de har en godkjenning fra Statens vegvesen. Trafikksikkerhet koster gjerne litt mer, men det kan også være med å redde liv, understreker overingeniøren.