Det er store steiner som har truffet Arabygdvegen. Nederst på bildet ser man stein og masse som har rast ned fra fjellsiden.
Det er store steiner som har truffet Arabygdvegen. Nederst på bildet ser man stein og masse som har rast ned fra fjellsiden. Foto: Statens vegvesen

Steiner på størrelse med lastebiler raste fra fjellside og ut på fylkesvei

Opprydningsarbeid og stengt fylkesvei i Vinje etter steinras. I halv tolv-tiden lørdag ga geologen grønt lys for å la trafikken slippe forbi rasstedet i ett felt.

Litt før klokken 23 fredag kveld gikk det et steinras langs fylkesvei 362, Arabygdvegen, i Rauland i Vinje.

– Raset var stort nok til at veien måtte sperres umiddelbart, sier oppdragsleder i Sør-Øst politidistrikt, Jan Tore Gregersen.

Undersøkes av geolog

Rasstedet skal være i nærheten av et sted som heter Nordjordet, og veien er sperret på begge sider av raset. Ingen personer ble skadet i raset.

– Vegtrafikksentralen og en geolog vil lørdag formiddag reise til stedet for undersøkelser og opprydningsarbeid. Det vil bli tatt en nøye vurdering av sikkerheten før veien blir åpnet igjen, sier Gregersen.

Steiner i «lastebil-størrelse»

Ifølge Fabian Østeng, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, er det et stort ras som har gått.

– Det er snakk om store steiner som har rast ut i veien. Tilbakmeldingene til oss er at der største steinene er på «størrelsen med en lastebil». Derfor er det ikke så lett å flytte på disse, så løsningen blir trolig å sprenge dem, sier Østeng. 

Håper på full åpning lørdag

Ingmar Ulvenes i Statens vegvesen opplyser til Varden lørdag formiddag at det er et håp om at veien kan åpnes igjen i løpet av dagen.

– Steinene sperrer ikke hele veien, så vi håper først å få åpnet et felt med lys- eller manuell regulering av trafikken. Men det må gjøres mer arbeid for å få fjernet steinene, slik at veien kan åpnes som normalt, sier Ulvenes.

Han bekrefter at det er deler av en fjellside som har rast ut på fylkesveien, og at fjellsiden skal inspiseres nærmere også til uka.

Fikk åpnet ett felt

I halv tolv-tiden lørdag opplyser Vegtrafikksentralen at geologen har gitt grønt lys for å la trafikken slippe forbi rasstedet i ett felt.

– Veien er nå åpen i ett felt med nedsatt hastighet, opplyser Vegtrafikksentralen.