TAR KORONA-GREP: Ordførerene Jon Rikard Kleven (Vinje), Bjørn Nordskog (Kviteseid) og Beate Marie Dahl Eide (Seljord). Foto: Arkiv

Stenger grensene og innfører strenge karanteneregler: – Det vi gjør nå vil berge liv

Seljord, Kviteseid og Vinje har gått sammen om strenge karanteneregler.

Det melder kommunenes ordførerere i en felles pressemelding.

– For å stoppe spredningen av korona/Covid 19-viruset har Seljord, Kviteseid og Vinje kommuner i dag vedtatt å innføre karantenepåbud for alle reisende fra alle fylker og kommuner i Norge, med unnatak av kommunene Seljord, Kviteseid, Vinje, Tokke, Fyresdal, Nissedal, Midt-Telemark, Hjartdal, Notodden og Tinn. Vedtaket er fatta med heimel i Smittevernlova § 4-1, skriver ordførerne.

Det betyr at alle innbyggere i Seljord, Kviteseid og Vinje som har vært utenfor de nevnte kommunene fra 13.mars eller senere må være i hjemmekarantene i 14 dager, på samme måte som alle som har vært i utlandet.

Les også
Har du reist i Norge den siste uka? Da må du trolig rett i 14 dagers karantene

Dette gjelder også arbeidspendlere som pendler ut fra kommunene. Husstandsmedlemmer er ikke omfattet av vedtaket.

– Om du reiser til andre kommuner enn Seljord, Kviteseid, Vinje, Tokke, Fyresdal, Nissedal, Midt-Telemark, Hjartdal, Notodden og Tinn blir du automatisk satt i 14 dagers hjemmekarantene når du kommer tilbake. Reiser du ut igjen i løpet av denne perioden, starter det en ny karanteneperiode når du kommer tilbake.

– Vi ønsker minst mulig ferdsel inn og ut av kommunene våre nå, skriver de videre

Les også
Sykehuset har 175 i karantene. Den siste smittede ble oppdaget i tide

Forbud mot innreise

Alle som har opphold i områder utenfor kommunene Seljord, Kviteseid, Vinje, Tokke, Fyresdal, Nissedal, Midt-Telemark, Hjartdal, Notodden og Tinn har forbud mot å reise inn til Seljord, Kviteseid og Vinje kommuner.

Dette gjelder også arbeidstakere som pendler inn til arbeidsplasser i Seljord, Kviteseid og Vinje kommuner dersom de ikke utfører samfunnskritiske oppgaver. De som pendler inn og utfører samfunnskritisk arbeid blir bedt om å være i kontakt med færrest mulig mens de oppholdee seg i kommunen.

Oppdatert oversikt over kva som vert definert som samfunnskritisk arbeid finn du oversikt over her (lista er utvida).

Les også
Politiet dukket opp da de tok med datteren (2) til sykehuset. Nå er familien sperret inne

Derfor tar de drastiske grep

Videre i pressemeldingen følger følgende uttalelse fra ordførerne Beate Marie Dahl Eide (Seljord), Bjørn Nordskog (Kviteseid) og Jon Rikard Kleven (Vinje).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi ber innstendig alle som bor i Seljord, Kviteseid og Vinje kommuner om å avgrense reisene sine til det som er strengt nødvendig de neste vekene, respektere hjemmekarantene og isolasjon og at personer med opphold utenfor Vest-, Midt- og Øst-Telemark forholder seg til innreiseforbudet som nå er vedtatt.

– Vi må alle ta den nasjonale dugnaden på alvor og ta vår del. Vi må alle gjøre det vi kan for å hindre smitta i å spre seg. Vi har fremdeles en håndterbar smittesituasjon i vårt område, men dette kan forandre seg svært raskt. Akkurat nå må vi alle godta alvorlige innskrenkinger på hverdagslivet vårt. Livet vil gå som normalt igjen, men nå er det tid for dugnad og å innse alvoret i situasjonen.

– Vi oppfordrer innstendig om at alle setter seg inn i de nasjonale føringene og respekterer hjemmekarantene og hjemmeisolasjon; Vi må nå hindre at de gruppene som ikke vil tåle å bli smitta av dette viruset blir utsatt for smitte. Det vi gjør nå vil berge liv!

– Det er også helt avgjørende at de som arbeider med samfunnskritiske oppgaver holder seg friske så vi klarer å holde samfunnet i gang og at de helt grunnleggende tingene i samfunnet vårt ikke blir satt ut av spill, sier ordførerne.

Les også
Vinje kommune bløffa: Ikkje forbode å vere på hytta