Oslo 20200226. Idrettspresident Berit Kjøll er glad for krisepakken. Foto: Terje Pedersen

Stor krisepakke til kulturlivet, idretten og frivilligheten: – Glad for at myndighetene har forstått

Regjeringen legger fram en kompensasjonsordning for kulturlivet på 300 millioner kroner og en tilsvarende for idretten og frivilligheten på 600 millioner.

Ordningen er ment å kompensere for bortfall av inntekter fra billettsalg og deltakeravgifter, samt merutgifter som følge av at arrangementer må avlyses eller utsettes på grunn av koronaviruset.

I første omgang skal ordningen kompensere for arrangementer som skulle blitt avholdt mellom 5. mars og ut april.

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) viser til at det nå er veldig krevende tider for kultur-, frivillighet- og idrettssektoren.

– Regjeringen vil gjøre det vi kan for å avhjelpe situasjonen, og jeg er glad for å presentere kraftfulle tiltak, sier han i en pressemelding.

– Vil vi fortsette å følge opp i dialog med organisasjoner, foreninger og lag, selskaper og virksomheter, og kontinuerlig vurdere ytterligere tiltak, sier Raja.

Ordningene vil forvaltes av henholdsvis Kulturrådet og Lotteri- og stiftelsestilsynet, med den tekniske løsningen for begge ordninger i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Idrettspresidenten: – Glad for at myndighetene har forstått nødropet

Idrettspresident Berit Kjøll applauderer kompensasjonsordningen regjeringen onsdag la fram for idretten og frivilligheten. 600 millioner ligger i potten.

Ordningen er ment å kompensere for bortfall av inntekter fra billettsalg og deltakeravgifter, samt merutgifter som følge av at arrangementer må avlyses eller utsettes på grunn av koronaviruset.

– Vi må si fra vårt ståsted at vi er veldig glade for at myndighetene har forstått det nødropet idretten har kommet med. Det er også betryggende at der er åpnet for nye pakker etter hvert som vi ser utviklingen videre, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Hun kalte pengene regjeringen nå legger på bordet «en veldig god start i en alvorlig situasjon». Denne første pakken er ment å vare til ut april. Kjøll var glad for signalene om at det kunne komme flere pakker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun stilte på felles pressekonferansen med kulturminister Abid Raja i kjølvannet av at kompensasjonsordningen ble framlagt onsdag.

-Nå er vi i gang med å kartlegge hvordan dette slår ut fra det minste idrettslaget til store internasjonale arrangementer, sa Kjøll og minnet om at idrettsbevegelsen alene genererer mellom 16 til 17 milliarder kroner i året i inntekter.

– Summen av det vi driver med, er en stor virksomhet i norsk sammenheng, sa Kjøll.

Reagerer på krisepakken: – Dette er langt fra nok!

Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i arbeidsgiverorganisasjonen Virke mener krisepakken på 900 millioner kroner er altfor lite.

– Dette er langt fra nok! Dersom kulturministeren ønsker å ha et kulturliv når koronakrisen er over, må det sterkere skyts til, sier Kristensen og fortsetter:

– Vi trenger 900 millioner til kulturlivet alene, hvis vi skal sikre at det er arbeidsplasser å gå tilbake til.