Petter Stordalen, her under Norsk olje og gass' årskonferanse tidligere i år, har kjøpt en finsk hotellkjede.
Petter Stordalen, her under Norsk olje og gass' årskonferanse tidligere i år, har kjøpt en finsk hotellkjede. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Stordalen kjøper luksushotellkjede

Petter Stordalen og hans Nordic Choice Hotels har kjøpt finske Kämp Collection Hotels for over 1 milliard kroner.

Kjøpet ble kunngjort på en pressekonferanse i Helsingfors onsdag, ifølgeTV 2.

Den finske hotellkjeden består av elleve hoteller. 

– Kjøpet av Kämp Collection Hotels er en milepæl for både selskapet og meg selv og er en av de viktigste dealene jeg har gjort i hotellbransjen. Kämp Hotel er en institusjon i Helsinki, sier Stordalen i en pressemelding.

Luksus og livsstil

IfølgeDagens Næringsliver selgeren av den finske luksus- og livsstilskjeden Kämp Collection Hotels det private equity-fondet CapMan. Prisen er over 1 milliard kroner, skriver avisa.

– Ambisjonen er å bli det beste hotellselskapet i Norden med bred dekning i alle store nordiske byer. Ekspansjonen i Finland er derfor et viktig strategisk steg for konsernet. Luksus- og livsstilsegmentet i hotellbransjen vokser globalt, og med kjøpet av Kämp Hotels styrker vi vårt tilbud av premium-hoteller i Norden, sier administrerende direktør i Nordic Choice hotels, Torgeir Silseth.

– Finland i vinden

 – Finland og Helsinki er i vinden som aldri før. I tillegg til å ha verdens lykkeligste innbyggere, er Finland kåret til det mest grønne, stabile, frie og tryggeste landet på kloden. Med kjøpet av Kämp Collection Hotels knytter vi de Nordiske landene enda tettere sammen, og har som mål å bidra til å øke Finlands attraktivitet som reisedestinasjon både i Norden og internasjonalt

Historien til Kämp Hotels startet i 1887 da grunnlegger Carl Kämp bygget Grand Hotel i Helsinki, som i dag heter Kämp Hotel.

Kjøpet av Kämp Collection Hotels skal godkjennes av konkurransemyndighetene i Finland i løpet av høsten 2019.