annonse

Sykehus rammet av teknisk feil. Kan ikke ta imot nye pasienter

notodden sykehus
notodden sykehus: Notodden sykehus. (Foto: FREDRIK PEDERSEN )

En feil gjør at Notodden sykehus ikke kan ta imot nye pasienter. – Saken har høy prioritet, men det er trolig ikke mulig å få løst feilen før senere i uka, opplyser Sykehuset Telemark.

Vendy Berg Hegle Sindre Omenås

Sykehuset Telemark melder om feilen i pressemelding tirsdag kveld. 

Alle pasienter blir inntil videre sendt til Skien.

– En feil i et analyseinstrument fører til at det ikke er mulig å analysere nødvendige prøver på laboratoriet ved Notodden sykehus. Det betyr at alle nye pasienter blir sendt til Skien, opplyser kommunikasjonssjef Lars Kittilsen.

– Høy prioritet

Det jobbes med å løse feilen, men det er trolig ikke mulig før senere i uka. 

– Sykehuset Telemark jobber med å løse problemet, men er avhengig av servicepersonell fra produsenten av utstyret. Saken har høy prioritet, men det er trolig ikke mulig å få løst feilen før senere i uka. 

For pasienter som allerede er innlagt på Notodden sykehus, blir det forløpende vurdert om det er behov for overflytting. 

Prøver av inneliggende pasienter blir sendt i drosje, og all planlagt aktivitet vil gå som normalt de neste dagene, står det i pressemeldingen.

Varslet

Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) , legevakter og andre sykehus er varslet, ifølge Sykehuset Telemark. Det er også økt bemanning ved Sykehuset  i Skien og amulansetjenesten blir forsterket. 

– Vet mer i morgen

Sykehuset håper å få reparert analyseinstrumentet i løpet av uka.

– Vi vil vite mer i morgen, men dette har høy prioritet hos oss, sier kommunikasjonssjef Lars Kittilsen til Varden.

– Hvorfor får dette konsekvenser for nyinnleggelser og ikke de som allerede er pasienter ved Notodden sykehus?

– Vi overfører akuttinnleggelsene til Skien, siden de har behov for raske svar på prøver. Det gjelder ikke de som allerede er pasienter, siden deres situasjon i større grad er avklart.

– Møt som normalt

Kittilsen sier det er uheldig at det har oppstått feil ved et analyseinstrument, men at dette kan skje.

Han legger til at alle som har avtale om å møte til rutinekontroller eller andre avtaler ved sykehuset denne uken, skal møte som normalt.

– Dette gjelder akuttinnleggelser, og vi har informert legevakt og ambulansetjenesten om dette. Vi har også økt bemanningene ved akuttmottaket i Skien denne perioden.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.