annonse

Telemarking i 60-årene kaller Utøya-drapene for «jakttrening»

JAKT:
JAKT: Mennen fra Telemark sammenligner AUF-ungdom på Utøya med jakttrening. (FOTO: SCANPIX (Skjerdump: Radikal Portal.))

En mann fra Telemark kaller drapene på Utøya for «jakttrening», på en lukket facebookside for Frp-tilhengere.

Jon-Inge Hansen

Det skriver nettstedet Radikal Portal, melder NRK.

Den ekstreme ytringen er skrevet som en kommentar på en diskusjon på den lukkede facebooksiden «Frps venneside». Siden har 1132 medlemmer

Telemarking i 60-årene

Karakteristikken av massedrapene på Utøye skal være skrevet av en telemarking i 60-årene. En mann fra Troms skal ha støttet han, og skrevet at hele øya burde vært sprengt bort. Kommentarene er skrevet på en diskusjonstråd som i utgangsapunktet handlet om misnøye med Kristelig Folkeparti og deres standpunkt i asylbarn-saken.

Varslet PST

AUF har varslet PST om ytringene.

– Vi tar dette svært alvorlig. Vi velger å oversende slike ting til politiet og lar dem ta trusselvurderinger. Vi opplever dialogen med PST som god, sier AUF-leder Mani Hussaini til NRK.

Godtar ytringene

Frps Venneside administreres av Ole Morten Jensen fra Hole, som synes det er helt greit med slik ytringer på en lukket facebookside.

– Hva voksne folk skriver på en slik gruppe, får være helt opp til dem selv og er ikke noe jeg som administrator legger meg opp i, sier han til NRK.

Dette er beskrivelsen av hensikten med den lukkede gruppa for Frp-venner:

Ikke Frp-side

«Siden er ment for å diskutere og spre FRP politikk med likesinnede, som alle er Frp-venner. Her kan vi komme med spørsmål, og forhåpentligvis få svar fra andre som innehar ulike verv, stemmer eller hegner og Frp. Vi vil ikke ha innlegg som krenker menneskers religion, tro eller politisk ståsted! Nå Ligger forkurset på kommunevalget 2015. Hva kan vi gjøre for å få en større oppslutning hos Frp?!

Dette er ingen offisiell FrP side. »

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse