Terroretterforskning i gang etter halshogging i Paris-forstad

En person er drept i det som omtales som en halshogging i en Paris-forstad, opplyser fransk politi. En terroretterforskning er satt i gang.

Åstedet er sperret av og en bombegruppe har rykket ut fordi det er mistanke om at det kan være en bombevest der.

Angrepet skal ha skjedd rundt klokka 17 ved en skole i Conflans-Sainte-Honorine, en forstad vest for den franske hovedstaden.

Politiet opplyser at de etterforsker hendelsen som «et drap knyttet til en terrororganisasjon». De rykket ut til stedet etter å ha fått en telefon om en mistenkelig mann som oppholdt seg der.

De oppdaget da offeret. 200 meter unna fant de den mistenkte, som skal ha truet tjenestemennene med en kniv eller lignende våpen. Han ble skutt og alvorlig skadd, opplyser politiet.

Tidligere meldinger, blant annet hos FranceNews24, kunne tolkes som om den mistenkte var død, men dette bekreftes altså ikke av AFPs politikilder.

Franske politikilder opplyser at mannen skal ha ropt «allahu akbar», arabisk for «gud er størst», i forkant av angrepet.

Politiet har gått ut på Twitter og bedt folk holde seg unna området på grunn av en pågående hendelse.

Innenriksminister Gérald Darmanin, som er på reise i Marokko, vender umiddelbart tilbake til Paris etter å ha hatt samtaler med statsminister Jean Castex og president Emmanuel Macron, opplyser Darmanins kontor.