annonse

To trafikkulykker på samme sted på E18

KOLLISJON
KOLLISJON: En lastebil og en bil er involvert i en trafikkulykke på E18 ved Telemarksporten. (Foto: Varden-tipser)
KØ
: Det har oppstått trafikale problemer på E18 mellom Moheim og Lannerheia i retning Larvik etter en trafikkulykke. (Foto: Fredrik Pedersen )

To trafikkulykker på E18 ved Telemarksporten i Porsgrunn. Det oppsto kø og trafikale problemer i begge retninger.

Vendy Berg Hegle

I 12.20-tiden  kolliderte en lastebil og en personbil i nordgående retning på E18 ved Telemarksporten. I 13-tiden har det oppsto det en ny trafikkulykke på samme sted, men i sørgående retning. 

Ulykkene har skjedd like nord for Telemarksporten, mellom Moheim og Lannerheia i Porsgrunn. 

Det  var redusert framkommelighet i nordgående retning, mens sørgående felt en periode var helt stengt. I 13.45-tiden var begge felt åpnet for trafikk, melder veitrafikksentralen.

I 13.30-tiden melder vegvesenet om 20 minutters forsinkelse i sørgående retning, og åtte minutters forsinkelse i norgående. 

Ble skjøvet foran lastebilen i 200 meter

I 13.15-tiden opplyser Jan Tore Gregersen, oppdragsleder Telemark i Sør-øst politidistrikt, at politiet er på stedet og jobber med begge ulykkene. 

Om den første ulykken i nordgående retning sier han: 

– En lastebil og bil har kommet i hverandre, og personbilen har blitt skjøvet sidelengs foran lastebilen i et par hundre meter opp bakken. Vi jobber med å finne ut av  hvordan dette har skjedd. 

Det var en lokal kvinne i 80-årene i personbilen. Hun skal ha kommet fra sammenstøtet uten fysiske skader. Lastebilsjåføren skal heller ikke ha blitt skadet. 

– Førerkortet til lastebilsjåføren ble beslaglagt. Fører er en mann fra Danmark, midt i 60-årene. Politiet oppretter sak på forholdet.

Ny kollisjon 

I sørgående retning er det også en lastebil og en personbil involvert. 

– Lastebilen har kjørt inn i personbilen bakfra, etter at bilen bremset ned av uviss grunn. Det kan ha vært at bilisten bremset ned for å glane på den andre ulykka, eller at noe annet har oppstått. Det er våt og litt glatt veibane i området, noe som spiller inn på bremselengden, sier Gregersen. 

Ifølge politiet var det to personer i personbilen. En mann ble kjørt til legevakt for sjekk med vondt i nakken, mens den kvinnelige passasjeren skal ha kommet uskadet fra det. 

– Personbilen måtte berges. Politiet oppretter sak på forholdet. Fører av lastebil er en mann i slutten av 20-åra, fra Latvia, melder Sør-øst politidistrikt på Twitter.

Varden kommer tilbake med mer. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.