annonse

Toget mot pelsoppdrett

PROTESTERTE
PROTESTERTE: Nær 100 personer møtte opp i Bø i kveld for å markere sin motstand mot pelsdyrnæringen. Arrangør var dyrevernorganisasjonen NOAH. (Foto: JOACHIM RESTAD)

Nær 100 mennesker i fakkeltog i Bø i kveld.

  • Oliver Orskaug

Dyrevernorganisasjonen NOAH har i kveld arrangert fakkeltog mot pelsdyroppdrett i en rekke norske byer, blant annet Bø i Telemark.

Facebook-knapp kommer her

Nesten 100 personer hadde møtt opp ved kommunehuset i Bø hvor det ble holdt appeller og hvor toget startet fra.

– Noen kom helt fra Skien for å vise sin motstand, sier arrangør Stefanie Reinhardt til Varden.

På hovedparolen het det “Ikke flere tomme ord - vi krever tomme bur”

– Ingen trenger pels

– Man må ikke være biolog for å forstå at dyrene som lever i bur ikke har det bra. Det er aktive dyr som har et stort behov for å bevege seg, sier Reinhardt.

Hun er personlig mot alle former for bruk av pels i klær og andre produkter, men sier hun forstår at enkelte mener man må kunne bruke pels fra dyr som lever i det fri og avlivet under jakt.

– Men, da må det finnes et system for at man kan spore opprinnelsen, men jeg er redd det er vanskelig å kontrollere. Derfor er jeg mot all bruk av pels. Ingen trenger pels i dag. Man kan skaffe seg klær og alternativer på andre måter, sier Reinhardt.

Holdt appeller

Under markeringen i Bø i kveld holdt Helle Friis Knutzen fra Miljøpartiet de Grønne i Telemark en appell og det samme gjorde en representant fra Grønn Ungdom.

– Vi er svært fornøyd med oppmøtet og jeg synes det er særlig viktig å vise at det ikke bare er folk i Oslo som er mot pelsnæringen, men også folk som bor i distriktene, sier Reinhardt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.