Tok kvelertak på 20-åring og slo ham i ansiktet

En 21 år gammel mann må i fengsel etter to nye voldssaker. Tross sin unge alder er det langt fra første gang han begår vold mot andre.

21-åringen fra Skien har et rusproblem. I retten sa forsvareren hans at 21-åringen hadde søkt seg inn på rusbehandling, og hevdet at han var motivert for det. Det siste trodde ikke dommerne så mye på etter det det unge mannen har vist de siste månedene. Blant annet møtte han ikke opp i Skien tinghus for å forklare seg i sin egen rettssak, og før jul skal han ha latt være å møte opp til rusbehandling på en institusjon han var lovet plass.

Les også
Ranet apotek: Truet ansatte til å åpne safe

Slo mens han holdt

Sakene han skulle dømmes for hadde skjedd i løpet av desember 2018 og sommeren 2019. Tirsdag 4. desember i fjor tok han kvelertak på en ung mann i nordre bydel i Skien, og slo ham i ansiktet med knyttneven. Motivet skal ha vært at han ville ha penger eller ville tvinge den andre til å kjøre ham til Vestfold i bilen sin.

«Et slik slag har stort skadepotensial, og fornærmede er forhindret fra å unnvike eller avverge slaget fordi han blir holdt,» står det i dommen fra Nedre Telemark tingrett.

Truet med kniv

21-åringen var også tiltalt for en annen alvorlig voldssak: Tidlig en morgen i sommer hoppet han inn i en ulåst varebil i Larvik og forsøkte å tjuvkople den. Mens han holdt på det kom bilens eier og en mann til. Da trakk skiensmannen kniv og truet dem før han løp fra stedet. Han har selv nektet for at han truet med kniven, men begge de to fornærmede fortalte at han hugg etter dem, og dommerne mente dermed knivtrusler var bevist.

I tillegg tilsto skiensmannen besittelse av litt amfetamin og hasj.

Dommerne mente det var hevet over all tvil at mannen måtte dømmes til ubetinget soning for såpass grov vold. De avsa dermed en straff på 60 dagers fengsel. I tillegg blir kniven hans inndradd.

Les også
Politiet tips om forlatt bil. Der traff de en mann og kvinne med tyvegods fra et knivran