annonse

Tolk snur om håndhilsing på kvinner

SNUR
SNUR: Tolken har hatt som praksis å ikke håndhilst på kvinner i en årrekke. Nå snur han. (Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix)

Etter å ha fått ett døgns betenkningstid, har en tolk i Grenland som i årevis har nektet å hilse på kvinner, snudd tvert om.

  • NTB

Etter saken der en lærer i Oslo som nektet å håndhilse på kvinner, ikke fikk forlenget et vikariat og heller ikke fikk medhold i Diskrimineringsnemnda, opprettet tolketjenesten i Grenland en tilsvarende personalsak mot en ansatt hos seg. Tolken hadde i mange år nektet å hilse på kvinner.

Mannen ble tirsdag gitt ett døgn på å tenke seg om hvordan han vil forholde seg til Diskrimineringsnemndas avgjørelse.

– Tolken har gitt tilbakemelding om at han vil forholde seg til Diskrimineringsnemndas avgjørelse og endre sin praksis, sier virksomhetsleder Stian Stiansen ved Grenland tolketjeneste til Telemarksavisa onsdag.

Stiansen sier at saken ikke vil bli videre forfulgt ettersom tolken nå vil håndhilse på kvinner.

– Vi har ikke noen grunn til å gå videre med noen sak når vi har fått denne beskjeden, sier virksomhetslederen.

Rådmann Per Wold i Porsgrunn kommune sa tirsdag at oppsigelse var én av mulighetene, men at personalsaken også kunne ende uten sanksjoner eller med en form for advarsel.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.