annonse

Tømte gammelt hus

FINGERAVTRYKK: FINGERAVTRYKK: Politiførstebetjent Ulf Bakke sjekker den nymalte veggen for mulige fingeravtrykk. FOTO: MORTEN LIE-HAGEN (Foto: MORTEN LIE-HAGEN)

Påskekrimmen ble virkelighet: Natt til søndag brøt tjuver seg inn i det gamle slagghuset innerst i Voldsfjorden. Vel inne har de tømt huset for verdisaker.

  • MORTEN LIE-HAGEN Morten.lie-hagen@varden.no

SKIEN Det gamle verkstedet ved Bolvik Bruk har stått ubenyttet i mange år, men nå er gründerne Tove Engerud Grøtvik og Arild Grøtvik i ferd med å gjøre en lekker gavebutikk ut av bygningen. Utallige dugnads- og håndverkertimer er gått med, men nå så ekteparet en ende på det arbeidskrevende prosjektet. Lørdag kveld kom en gedigen gammel vedovn på plass ved den nybygde pipa, og familien koste seg foran varmen og så seg fornøyd rundt: Dette er blitt bra…

Tømte bygget

Få timer etter slo tjuver til. Et vindu er blitt skrudd ut, og vel inne har tjuvene forsynt seg både med en mer enn 100 år gammel støpejernsovn fra Ulefos Jernverk, med et nytt toalett, ny hybelkomfyr, ny servant, kjøkkeninnredning, et hybelkjøkken, elektroverktøy og håndverktøy – og sågar en del materialer. Ingen ting er ødelagt, og vinduet var satt pent på plass igjen.
Gjenkjøpsverdien av tjuvegodset er vanskelig å fastslå ettersom det foreløpig ikke er mulig å si hva den antikke ovnen er verdt, men totalt dreier det seg om flere titalls tusen kroner. Familien Grøtvik hadde ikke rukket å forsikre det innkjøpte inventaret, og lurer nå på om tjuveriet dekkes av utleiers totalforsikring.

Lut lei kjeltringer

Husvertene Gro og Lasse Lassen fra Vold og Nenset Bruk er i harnisk etter nok et innbrudd i de gamle, verneverdige bygningene. De har for lengst sluttet å låse dørene med hengelås, de blir i stedet skrudd igjen fra utsida. Dette var altså ikke nok til å hindre tjuvene, som i løpet av få timer fikk med seg et anselig mengde inventar.
- Men det verste er ovnen, en svær Ulefos modell 62. Selv om vi totalt hadde tre slike her på Bolvik Bruk, er slike klenodier ganske sikkert ikke lette å få tak i, sier Gro Lassen forbitret.
Nå håper hun bruktselgere og privatfolk vil være på vakt om de blir tilbudt å kjøpe en slik ovn.(Arkivartikkel fra 10.04.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse