Kraftig vind i Telemark: Tre blåste over ende på E18

Det er kraftige vindkast flere steder i Telemark i dag. Et tre har blåst over endte på E18.

Veitrafikksentralen Sør melder at de har folk på vei for å fjerne et tre som har veltet ved E18 i Porsgrunn. Treet har veltet mellom Lanner kontrollstasjon og Langangen brua.

–Treet stikker litt ut i veibanen i retning Larvik, men trafikken går forbi. Det går bare litt treigt, sier trafikkoperatør Elisabeth Hvitsten ved veitrafikksentralen.

Hun opplyser at mannskap er i gang med å fjerne treet i 12.50-tiden.

Kraftig vind

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om kraftig vind i Vestfold, Viken, Innlandet og Oslo, men det vinden tar godt også i Telemark onsdag ettermiddag.

– Vi har fått flere meldinger om veltede trær i både Vestfold og Telemark og Buskerud de siste par timene, sier Hvitsten.

Litt over klokken ett melder veitrafikksentralen at treet er fjernet.

Tre over strømlinje - mange var uten strøm

Jan Rundtom ved 110-sentralen Sør-Øst opplyser at også brannvesenet har fått flere meldinger relatert til den kraftige vinden - spesielt fra Vest-Telemark. Store deler av Vest-Telemark var uten strøm en periode, litt før klokka 14 var den tilbake.

Vest-Telemark kraftlag opplyser at et tre over strømlinja i Øvre Bø er årsaken. Kunder i Seljord, Kviteseid, Tokke og Vinje ble berørt.