Kommuneoverlege i Vinje Marius Opsahl. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

Tre menn er bekreftet smittet i hyttekommunen. Alle testet seg i Oslo og dro på hytta

Tre menn har fått påvist koronasmitte i Vinje kommune. De ble testet i Oslo i starten av uka, og dro rett på hytta.

Vinje kommune melder i en pressemelding søndag kveld at de har fått den første bekreftede smitten av koronaviruset i kommunen.

– Tre menn som oppholder seg i ei hytte i Rauland har meldt fra om at de har fått påvist koronasmitte, etter å ha blitt testa i Oslo i starten av veke denne veka.

Kritisk

Kommunelege Marius Opsahl opplyser at han er sterkt kritisk til at Vinje kommune ikke har blitt varslet av Oslo kommune om saken.

Les også
Nytt smittetilfelle i Tinn. Er isolert på hytta

– Mennene har blitt testa mandag og, i forståing med helsetjenesten i Oslo, reist til hytta same dag. Positivt prøvesvar forelå tirsdag. Vinje kommune ble kontakta av hyttefolka i ettermiddag med spørsmål om hvordan de skulle forholde seg videre med tanke på pålegget fra regjeringa om at hyttefolk skal returnere til hjemkommunen.

Les også
Nå patruljerer politiet hyttefeltene i kommunen: – Skal be folk reise hjem

Ikke vært i kontakt med andre

De tre mennene har ikke hatt kontakt med andre personer i Vinje og har fått matvarer kjørt til hytta. Det gir kommunelegen ros for:

– Marius Opsahl vil rose de tre for korrekt framferd i isolasjonsperioden. Mennene vil etter avtale med kommuneoverlegen bli på hytta resten av isolasjonsperioden, står det i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Så mange er korona-smittet i Telemark nå