annonse

Uten brikke må du betale for alle passeringer i bomringen

DYRT
DYRT: Det kan bli dyrt å passere her uten bombrikke. Uten brikke må du betale for alle passseringer, uten tak og uten rabatt. (Foto: Jon-Inge Hansen)

Uten brikke må du betale hver gang du passerer en bom. Da finnes det ikke noe tak for antall passeringer du må betale for i bomringen.

Jon-Inge Hansen

Det bekrefter prosjektleder Olav Risholt.

Bilister med bombrikke må maksimum betale for 60 passeringer, og betaler bare for én passering i timen uansett hvor mange bommer de passerer. Bombrikka gir i tillegg ti prosent rabatt på takstene.

– Mest fornuftig

– Det er det mest fornuftige å skaffe seg bombrikke. Det sparer du masse penger på, og får en enklere hverdag, sier Olav Risholt.

Innkrevingen i Bypakke Grenland begynner 3.oktober klokka 12.

For lette kjøretøyer koster passering 21 kroner i rushtida 07–09 og 15-17, 15 kroner utenom. For tunge kjøretøy er taksten 42 og 30 kroner.

LES OGSÅ: Nå er datoene for bompengeinnkreving bestemt

Tak med brikke

Med bombrikke er det beregnet at maksimalkostnaden blir 929 koner i måneden. Storforbrukere som ikke har brikke risikerer å betale mye mer.

Bombrikkene i Bypakke Grenland er såkalte Autopass-brikker. Bypakka utsteder ikke brikkene, de bestilles hos E18 Vegfinans i Vestfold. Brikkene kan enkelt bestilles på nett. Bypakka har en link på sine hjemmesider direkte til bestillingsskjemaet.

Gratis brikke

Bombrikka er gratis, men du må betale et depositum på 200 kroner.

Brikka virker også i andre bomselskaper som bruker Autopass.

LES OGSÅ: Visste du dette om Bypakka?

De som allerede har Autopassbrikke trenger ikke å gjøre noe. Brikkak vil også virke i bommene i bypakke Grenland

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse