annonse

Valebrokk gleder seg til Varden

- UTROLIG SPENNENDE: - UTROLIG SPENNENDE: - Det er en utrolig spennende jobb å lede en avis som Varden, sier avisas nye redaktør, Per Valebrokk. FOTO: REIDAR PEERSEN (Foto: REIDAR PEERSEN)

Nytilsatt redaktør i Varden, Per Valebrokk lover leserne en spissere avis når han tiltrer i stillingen 1. januar. Og han gleder seg til å flytte til Telemark.

  • VIGDIS HELLA Vigdis.hella@varden.no

SKIEN Valebrokk har gått den beste avisskolen gjennom 7 års erfaring som journalist i VG. Nå forlater han toppjobben som nyhetssjef i N24 til fordel for redaktørjobben i Varden.
- Det blir en utrolig spennende jobb å lede Varden i konkurransen med TA. Varden er en virkelig god avis, men det er mange ledd som kan forbedres. Jeg mener jeg kan bidra til at avisa spisses hardere for å synliggjøre nyhetstrykket, sier Valebrokk.

Mer tabloid

Den nye redaktøren har ingen planer om å gjøre Varden til en lokal variant av VG, men vil satse sterkere på tabloidformatet.
- Vi skal ikke ha titler som "sexshop" på fronten, men det forplikter å være tabloid. Varden har mye bra, men den må evne å vise det. Det betyr at det er nødvendig med hardere prioriteringer. En sak er ikke ferdig når artikkelen er skrevet ferdig eller vinklingen er valgt. De gode sakene må presenteres tydeligere, sier Valebrokk. Han mener konkurransesituasjonen i Telemark har ført til at både Varden og TA ligger på et høyt nivå som fylkesaviser.
- Telemarkingene er ekstremt heldige som har to så gode aviser, og det er det konkurransen som har gitt dem. Det er denne delen jeg gleder meg til, sier han.

Gleder seg til Telemark

Valebrokk som i dag bor i Oslo, gleder seg til å bli telemarking selv, og ønsker å være en synlig redaktør for hele fylket.
- Ja, det har jeg lyst til. Men det spørs om folk vil se meg, ler han og legger til:
- Jeg har en kjæreste som er fra Skien, og det blir kjempespennende å flytte hit. Det blir nok en del kjøring rundt i fylket for å bli kjent med folk, sier han.
- Hva slags redaktør blir du?
- Jeg er fokusert på det avisfaglige internt. Det er det jeg kan best etter å ha jobbet 7 år i VG. Men jeg er også en meningssterk person som ikke legger skjul på det jeg mener. Jeg gleder meg veldig til å starte i jobben som redaktør i Varden, sier Valebrokk som for øvrig er sønn av TV2s sjefredaktør Kåre Valebrokk.

Solid og folkelig

Leder i Vardens redaksjonsklubb, Beate Framdal mener Vardens ansatte og lesere kan se fram til Valebrokk som ny redaktør i avisa.
- Jeg er veldig fornøyd. Han er mannen som kan lose Varden og Telemark framover. Han er ikke bare en god mann for de ansatte, men også for leserne. Han har solid teoretisk bakgrunn og er samtidig folkelig. Jeg vet at han dessuten har falt pladask for Telemark. Det er viktig for leserne at det er en redaktør som har interesse for fylket, sier Framdal.
Journalist og styremedlem for Varden, Knut Heggenes sier Per Valebrokk utmerket seg blant søkerne til redaktørstillingen.
- Han har en allsidig bakgrunn fra VG, og en solid utdanning som siviløkonom. Jeg synes det er en veldig spennende redaktør, sier Heggenes.


(Arkivartikkel fra 30.09.2006)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse