annonse

Varsler «intens» nedbør i natt – Telemark kan bli truffet

VÅTT
VÅTT: Det ligger an til å bli en våt natt på Vestlandet. (Foto: Yr.no)
FUKTIG
FUKTIG: Slik er de varslede nedbørsmengdene på Haukelifjell natt til onsdag. (Foto: Yr.no)

Vestlandet får det våtest, men det ligger an til å falle betydelige nedbørsmengder også over vestlige deler av Vinje de nærmeste timene.

Martin Øyvang

En nedbørsfront fra Norskehavet treffer Vestlandet ved 22-tiden tirsdag kveld. De påfølgende seks timene skal det falle opp mot 60 millimeter nedbør.

– Det er ganske mye nedbør på seks timer, så det blir intenst, sier statsmeteorolog Mette Skjerdal i Meteorologisk institutt til VG.

Pøsregn i natt

Hun understreker at man ville merket det godt dersom samme mengde nedbør kom i løpet av langt flere timer. Meteorolog Mariann Aabrekk i StormGeo sier at det enkelte steder kan komme opp til 100 millimeter på 24 timer.

– Veldig mye av dette kommer på kort tid. Det skal rett og slett pøsregne gjennom natten.

Har sendt ut farevarsel

Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarselet gjelder for Rogaland og Hordaland, mens farenivå er gult for Sogn og Fjordane. 

Oransje farenivå betyr at Meteorologisk institutt anser situasjonen som alvorlig og venter at konsekvensene av været blir omfattende for mange mennesker. Det er nest høyeste nivå på skalaen.

Dyvått på Haukeli

Også deler av Telemark kan blit truffet av nedbøren.

Yr.no melder blant annet at Haukelifjell kan få mellom 50 og 60 millimeter nedbør mellom midnatt og klokken 12 onsdag formiddag.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse