Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) under regjeringens pressekonferanse om kornavirus-situasjonen. Foto: Terje Pedersen

Varsler nye smitteverntiltak: – Nå er det alvor

Myndigheten bekymret etter smitteøkning av korona i Norge.

Helseminister Bent Høie var alvorlig på tirsdagens pressekonferanse hvor han møtte sammen med barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og arbeids- og sosialminister Henrik Asheim, helsedirektør Bjørn Guldvog og avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Les også
704 nye koronasmittede registrert siste døgn – høyeste tall noensinne

Bakgrunnen for pressekonferansen var økningen i antall smittetilfeller. Det siste døgnet er det registrert 704 smittetilfeller i Norge, det høyeste døgnantallet siden pandemien rammet landet i midten av mars.

– Nå har vi utbrudd i alle fylker, og vi våkner til nye rekorder hver dag, sier Bent Høie.

– Om denne utviklingen fortsetter, vil det norske helsevesenet gå ned i knestående. Det har det gjort i flere europeiske land, fortsatte han.

Han varslet videre at det vil komme ytterliggere korona-innstramninger fra Regjeringen denne uka i et forsøk på å hindre smittespredning.

– Men det viktigste er hva hver og en selv gjør. Vasker henda, holder avstand, kutter ned på antall nærkontakter, sier Høie.