I midten av desember gikk det et stort steinras ved E18 ved Larvik. Foto: Alexander Vestrum / NTB scanpix

Vegvesenet skal sprenge mer fjell på rasstedet ved E18 i Larvik

Vegvesenet har avgjort at de må gjennomføre flere sprengninger ved E18 i Larvik. I midten av desember falt flere store steiner ned i veibanen på stedet.

Bare flaks gjorde at liv ikke gikk tapt på den sterkt trafikkerte europaveien da rundt 1.000 kubikkmeter stein falt ned ved Bommestad i Larvik 13. desember.

Fire dager senere ble en fjellblokk som sto igjen etter raset, sprengt. Etter at flere geologmiljøer har vurdert området rundt raset med tanke på sikkerhet, har Statens vegvesen besluttet å fjerne mer av fjellområdet, både nord og sør for selve rasstedet.

Les også
E18-raset: Politiet skal undersøke om det har skjedd noe straffbart

– Hvor mye vi må sprenge vekk, vil vi kontinuerlig vurdere etter hver sprengning. Hvor langt ned mot veibanen vi må sprenge, kan vi ikke fastsette nå siden hele arbeidet vil bygge på informasjon vi får i takt med fremdriften, sier Tore Jan Hansen, prosjektleder i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Forberedelsene til sprengningen har allerede startet.

Les også
E18-raset skal ikke være mulig

Planen er at trafikken på E18 skal fortsette i to felt langs Bommestad, slik som i dag. Det vil si at Statens vegvesen ikke ønsker omkjøring via Larvik sentrum.

– Vi ser på muligheten for å stenge E18 den tiden det tar å sprenge og sjekke området etter at salven er gått, for deretter å åpne E18 for trafikk forbi Bommestad igjen, sier Hansen.

Han sier at det er usikkert når trafikken på stedet vil kunne gå som normalt igjen.

– Statens vegvesen kan i dag ikke være mer presise enn at arbeidene vil kunne ta én til to måneder, sier Hansen.