annonse

Vigrid-leder møter i retten i Telemark tiltalt for jødehets

TILTALT
TILTALT: Vigrid-leder Tore Tvedt er tiltalt for hatefulle ytringer om jøder. Han må møte i Aust-Telemark tingrett. (Foto: NTB Scanpix)

Vigrid-leder Tore Tvedt er tiltalt for jødehets og rasisme. I mailer sendt til blant annet til barnehager og skoler antyder Tvedt at jøder lyver om holocaust.

  • NTB

I løpet av to måneder i 2016 sendte Tvedt 1.300 eposter til blant annet barnehager og skoler. I epostene er temaet «hjernevask av barnehagebarn til jødedyrkere», ifølge NRK.

Fredag må han møte i Aust-Telemark tingrett.

Beskriver jøder som «parasitter»

Tvedt er også tiltalt for å fremsette hatefulle ytringer gjennom nettsiden til Vigrid og sin blogg. Han beskriver der jøder som «reptiler» og «parasitter».

Statsadvokaten i Oslo mener dette kan føre til hat og forfølgelse av jøder.

Ifølge tiltalen antyder Tvedt at jøder lyver om utryddelsen av seks millioner jøder under 2. verdenskrig.

Advokaten: Nekter straffskyld

Advokat John Christian Elden er Tvedts forsvarer. Han skriver i en epost til NRK at Tvedt nekter straffskyld og mener han har lov til å ytre seg verbalt også med ukonvensjonelle meninger.

Tvedt er tidligere dømt for hatefulle ytringer om jøder. Denne saken endte i Høyesterett i 2008 og endte med at Tvedt fikk en dom på 45 dager betinget fengsel.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.