annonse

Vil bruke mer på skole

  • DAG RUNE PEDERSEN

PORSGRUNN Thorleif Vikre og Frp vil ikke bare sette av penger til oppussing på Klevstrand skole. De ønsker seg også penger avsatt til to andre skoleprosjekter i kommunen. Først og fremst ønsker Frp å sette av 15 millioner kroner til en utbygging på Bergsbygda skole. Dette er neppe nok, men det er en start. Ordfører Øystein Beyer er enig i at noe bør gjøres på skolen.
- Her venter vi på innspill fra administrasjonen. Det er satt av noe penger til prosjektering, men jeg er enig med Vikre i at det bør settes av penger. Et viktig moment i dette er at vi har en stor utbyggingstakt i Porsgrunn kommune og derfor vil vi ha behov for større skolebygg, sier ordføreren.
Frp vil også foreslå et prøveprosjekt om en heldigitalisering av en ungdomsskolen i kommunen som et prøveprosjekt.
- Vi ønsker å sette av tre millioner kroner til et slikt prosjekt. Det handler om innkjøp av PC-er til alle elever og skape god nok nettilgang. Vi må også tilpasse pedagogikken i skolen etter dette. Vi ønsker ikke å peke ut noen skole som forsøkssted, men mener at administrasjonen kan hjelpe oss med dette, sier Vikre.
De tre millionene han ønsker å sette av nå skal kun være midler til investeringer. I tillegg kommer opplæring av lærere. Men dette skal det komme penger til senere.
- Ja, jeg er enig i dette. Vi har allerede satt i gang et samarbeid med IKT Grenland om dette og Heistad skole er allerede inne i bildet. Det handler om en partnerskapsavtale. Den rødgrønne regjeringen har en ambisjon om digitalisering av skolen og jeg vil drøfte dette videre med Frp. Gode forslag m vi jobbe sammen om, selv om vi er midt i en valgkamp, sier Beyer.


(Arkivartikkel fra 10.04.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse