annonse

Vinduer på klubbhus skutt i stykker: – Blir irritert og sinna

KULEHULL
KULEHULL: Formann i Pors, Hans Morgan Realfsen, blir både irritert over å se hærverket på klubbhuset. Flere av vinduene er pepret med mange hull. (Foto: Torbjørn Tungesvik)
STÅLKULE
STÅLKULE: Denne stålkula - trolig fra et gassvåpen - ligger igjen mellom det ytre og indre glasset i en av vindusrutene på klubbhuset. (Foto: Torbjørn Tungesvik)
Fem ruter skutt i stykker
Fem ruter skutt i stykker: Fredag ble det oppdaget at fem ruter har blitt skutt i stykker på Pors klubbhus i Porsgrunn. Politiet ser det i sammenheng med hærverket som ble oppdaget på Tollnes mandag denne uken. (Foto: Torbjørn Tungesvik )

Fem vindusruter på Pors klubbhus i Porsgrunn har blitt skutt i stykker med stålkuler. Politiet tror det er snakk om guttestreker og ber om tips.

Vendy Berg Hegle

Fem vindusruter på Pors klubbhus har blitt skutt i stykker. Dette ble oppdaget fredag formiddag, og politiet ble varslet. 

– Politiet har mottatt melding om at tre vindusruter på Pors klubbhus har blitt skutt i stykker. Dette er to-lags vinduer og stålkulene har trengt gjennom det første laget. Politiet vil undersøke åstedet og opprette sak. Eventuelle tips kan ringes inn på 02800, melder Sør-øst politidistrikt på Twitter. 

Vardens journalist på stedet sier at det i alt er fem ruter som er beskutt. 

4 mm stålkuler

Operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sør-øst poltidistrikt opplyser er på stedet. 

– Det er skutt med 4 mm stålkuler, antakelig med et luftvåpen eller lettere våpen. Vi ber om tips fra publikum og håper at noen vet hvem dette er, sier Johnsrud. 

Politiet antar at dette dreier seg om guttestreker. 

– Det er sikkert noen guttestreker, og veldig unødvendig hærverk. Det er kjedlig for et idrettslag å måtte bruke tid og penger på slike ting, sier Jonsrud. 

Sees i sammenheng med hærverk på bilforretning

Mandag denne uken ble samme type hærverk oppdaget på Gumpens autos  nye bilforretning på Tollnes. og et busskur. Begge deler ligger like i nærheten av Pors klubbhus. 

Hærverket på Pors klubbhus ble oppdaget i dag, men politiet ser ikke bort i fra at det kan ha skjedd i sammenheng med hærverket på bilforretningen. 

LES OGSÅ: Ruter skutt i stykker hos Gumpens nye bilforretning

Irritert og sint

Formann i Pors, Hans Morgan Realfsen, sier han blir både irritert og sint over å se hærverket på klubbhuset. Han anslår at det vil koste mellom 8.000 - 10.000 kroner å kjøpe nye ruter, i tillegg kommer utgiftene knyttet til arbeidet med å skifte dem ut. 

– Vi vil mye heller vil bruke på idrett for barn og unge enn hærverk, sier han, og antar det er noen ungdommer som står bak. 

Klubben skal anmelde hærverket. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse