Polly peanøtter er fortsatt et sterkt varemerke.
Polly peanøtter er fortsatt et sterkt varemerke.

– Da Polly forsvant ble kosen borte

Her er noen minner om Polly fabrikker. Visste du blant annet at de var sponsor for Grenland sykkelklubb?

–I 1964/65 var jeg formann i Grenland Sykleklubb. Sommeren 1965 fikk GSK, takket være Polly og Ole Aspaas, landets første reklametrøye til et idrettslag. Vedlagt følger bilde av en stolt Ole Aspaas og noen av klubbens ryttere i 1965.

Amund-Ragnar

Polly peanøtter har alltid vært favoritten til min far. Han fylte alltid hånden full før han ristet dem rundt inne i hånden. Så laget han en liten åpning slik at nøttene rullet inn i munnen. Det ble en godt innarbeidet rutine.

Kai

Jeg gikk på Vessia skolen som barn, og vi hadde klassetur til Polly. Ventelistene for å komme inn var lange, men vi var heldige og hadde en mor i klassen som hadde en bekjent på Polly. Det var som et eventyr. Reise helt til Skien, få omvisning av de ansatte i hvite frakker og lurer. Gå gjennom det «enorme» produksjonslokalet, høre lyden fra maskinene og kjenne lukten av fett og frityr.

Amund-Ragnar Bjørnseth har sendt inn dette historiske Polly-bildet med følgende forklaring: "I 1964/65 var jeg formann i Grenland Sykleklubb. Sommeren 1965 fikk GSK, takket være Polly og Ole Aspaas, landets første reklametrøye til et idrettslag. Vedlagt følger bilde av en stolt Ole Aspaas og noen av klubbens ryttere i 1965."
Amund-Ragnar Bjørnseth har sendt inn dette historiske Polly-bildet med følgende forklaring: "I 1964/65 var jeg formann i Grenland Sykleklubb. Sommeren 1965 fikk GSK, takket være Polly og Ole Aspaas, landets første reklametrøye til et idrettslag. Vedlagt følger bilde av en stolt Ole Aspaas og noen av klubbens ryttere i 1965." Foto: FOTO: AMUND-RAGNAR BJØRNSETH

Lise Lotte

Husker de bittesmå posene kostet 25 øre, og at vi rev posen fra hverandre og slikket av saltet på innsiden etter at nøttene var spist opp. Den mellomstore, grønne posen med verdens beste ost og løk potetløv husker jeg også godt.

Hege

Polly peanøtter minner meg om voksne menn som slapper av i godstolen foran tv, og nyter nøttene med et Cola-glass. De ser på nyhetene med nøttene i en liten skål og forteller barn at «peanøtter kan være farlig å sette i halsen». Husker første gang jeg selv spiste peanøtter- elsket å slikke av saltet som festet seg på fingertuppene.

Lena

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Husker godt vi «besøkte» Polly på kveldstid som guttunger. På tomta sto store konteinere med feilvarer, for eksempel peanøttposer som ikke var limt i skjøtene. Det var mange unger på Gimsøy som åt peanøtter til «kveldsmat» på den tiden. «Hobbyen» var ikke helt tillatt og det hendte vi måtte løpe fra vaktene.

Tore

– Husker de små potetgullposene som det sto potetLØV på. Maarud hadde muligens eneretten til ordet potetGULL. Blant oss vestlandsbarn som så det hele utenfra smakte ikke Polly potetløv like godt som Maarud potetgull, men jeg mener å huske at posene var litt større og kostet det samme. For den som satset på kvantitet var derfor Polly en sikker vinner. Da jeg flyttet til Skien i 2000 var min undring stor over å høre at folk fortsatt snakket om potetløv. Jeg hadde ikke hørt ordet siden tidlig på 80-tallet.

Torbjørn

– Husker vi fikk små Polly peanøtter poser da vi dro til byen med mamma og matet duene med dem på Kammerherreløkka i Porsgrunn.

Tina

Noe av det største med å vokse opp på Gimsøy var at Polly fabrikker holdt til der. ingen tvil hos oss i nabolaget at uten Polly ble det ingen kos. De av oss som hadde slektninger som jobbet der kunne se fram til de kjempestore posene med diverse produkter som de ansatte fikk ta med hjem. Skoleutflukter dit var kjempepopulært. da fabrikken ble nedlagt forsvant noe av kosen fra Skien.

Bjørnar

– Jeg ble tidlig avhengig. Husker veldig godt de små avlange posene. De kjøpte jeg til kinobesøk på Heistadhuset på 60-tallet. Jeg skulle ønske posene var like små i dag. Jeg er nemlig blant dem som spiser opp en hel pose når den først er åpnet. I dag er det stort mangfold av peanøtt typer, et eldorado for oss som elsker dem. Men det begynte med Polly.

Helge

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg husker de store røde gymbagene med logoen til Polly i gult. De var kjempekule.

Lise

– Da jeg var åtte-ni år overnattet jeg hos bestekompisen min. Vi fikk av en eller annen grunn lov til å se Rocky III på video (16 års grense). Under filmen stappet jeg i meg alt jeg kunne fra den røde peanøttposen på stuebordet. Kvalmen kom kjapt. Etter at Rocky hadde banket Mr T var jeg knocked out over doskåla og spydde som en gris. Siden holdt jeg meg borte fra Polly pea-nøtter.

Fredrik

– Polly peanøtter oppe i Cola-en var jo en av barne- og ungdomsårenes store hits.. Kombinasjonen søtt og salt er fortsatt en klassiker. i dagens snacks, men putter folk fortsatt peanøtter i colaen?

Hege

Har du noen minner fra Polly? Del historien med andre lesere i kommentarfeltet!