To damer kom på besøk kl åtte om morgenen for å hilse på Rachel, siden det er siste gang de ser henne. Fra venstre Linda som har arbeidet på aldershjemmet i 21 år og Femia som har jobbet på Drop-in senteret i mange år. Et rørende gjensyn mellom Rachel og to kvinner fra den fattigste del av befolkningen i verden. De har fått et verdig liv p.g.a. hjelpen de har fått av Rachel. Som dere ser er det god vind ennå. Men det var heftig vind i går natt, skriver Kari Mette Ringdal Helle i en e-post til Varden.
To damer kom på besøk kl åtte om morgenen for å hilse på Rachel, siden det er siste gang de ser henne. Fra venstre Linda som har arbeidet på aldershjemmet i 21 år og Femia som har jobbet på Drop-in senteret i mange år. Et rørende gjensyn mellom Rachel og to kvinner fra den fattigste del av befolkningen i verden. De har fått et verdig liv p.g.a. hjelpen de har fått av Rachel. Som dere ser er det god vind ennå. Men det var heftig vind i går natt, skriver Kari Mette Ringdal Helle i en e-post til Varden. Foto: KARI METTE RINGDAL HELLE

- En forferdelig katastrofe, men vi er ikke hardt rammet

- Syd på Filippinene er det helt forferdelig, men hos oss har det vært en mild tyfon, sier Rachel Trovi på telefon fra Manila.

Søndag formiddag var Varden i kontakt med Langesund-kvinnen som har bygget opp Ma’ma Children Center of Norway, og hjulpet hundrevis av fattige barn fra slummen. Nå er hun tilbake for siste gang, for å ta avskjed med byen og menneskene hun elsker på Filippinene og innvie øverste etasje av «Barmhjertighetens hospital». Reisen har vært planlagt lenge, og selv om det er årstiden for tyfoner på Filippinene, kunne ingen forutse at en av de verste tyfonene noensinne skulle ramme landet nå.

- Det er en forferdelig katastrofe som har rammet deler Filippinene. Jeg vet ikke hvor mange som er omkommet, for jeg har ikke sett på TV eller lest aviser siden vi kom. Manila, hvor vi er, har vært skjermet denne gangen, forteller Rachel.

Også i Manila har det vært tyfon, men av mildeste grad - signal 1 - forteller Langesund-kvinnen.

- Det har vært kraftig vind og voldsomt regn, men senteret vårt har ikke blitt utsatt for ødeleggelser. De fleste vi hjelper bor i slummen, og de er nok rammet av vann, oversvømmelser og noe ødeleggelser, men ikke mer enn de er vant til fra tidligere, forteller Rachel.

Selv skal hun være i byen hele uka. Lørdag skal det være en stor samling i forbindelse med at den nye sykehusavdelingen innvies og at Rachel Trovi tar farvel.

- Dette blir siste gang jeg er her og lørdag blir en stor dag, sier hun.

Da Varden snakket med henne søndag formiddag hadde hun nylig kommet fra kirken, der hun hadde vært sammen med norske og filippinske venner.