- Vi er veldig glade for å ha Roy Stian tilbake hos oss som fagingeniør, sier eier og daglig leder Jan Erik Berntsen t.h. Roy Stian Forsberg t.v.
- Vi er veldig glade for å ha Roy Stian tilbake hos oss som fagingeniør, sier eier og daglig leder Jan Erik Berntsen t.h. Roy Stian Forsberg t.v. Foto: Fagskolen Telemark

Fikk drømmejobben etter Fagskolen

To år på Fagskolen Telemark åpnet helt nye dører på jobbmarkedet for trafikkskadde Roy Stian Forsberg Samuelsen. Nå er han prosjektleder hos Skiens Rustfri Industri. Fagskolen var veien inn.

- Fagskolen Telemark er en veldig bra skole med gode lærere som kan fagene og er flinke til å motivere, sier Roy Stian.

Det er nå et og et halvt år siden han avsluttet utdannelsen og tok eksamen som fagingeniør innenfor maskinteknisk. Han er svært takknemlig for utdannelsen som er den viktigste årsaken til at han nå igjen er tilbake i jobb etter trafikkulykken som gav ham store ryggproblemer.

Han var bare 20 år gammel da han kolliderte front mot front. Kollisjonen var så kraftig at det ene beinet endte opp med å være 2,5 cm kortere enn det andre og han fikk problemer med ryggen. Dette skjedde under læretiden før han fikk fagbrev som platearbeider. Men det var ingen hjelp å få for å bøte på skaden. Han måtte bare lære seg å leve med smertene.

Fagbrevet som platearbeider fikk han i 2009, og begynte deretter å jobbe for Skiens Rustfri Industri hvor han var i fem år.

- Vi hadde vanvittig mye jobb, forteller Roy Stian. – Jeg ble spontant satt som bas på et par prosjekter vi hadde for Yara. Da var jeg bare 21 år. Hver gang jeg fikk tillit var jeg helt opp i skyene. Det var veldig moro!

- Jeg lærte mye på Fagskolen som jeg har hatt god bruk for, blant annet i møte med ingeniører og folk med høy utdanning, sier Roy Stian Forsberg Samuelsen t.v.
- Jeg lærte mye på Fagskolen som jeg har hatt god bruk for, blant annet i møte med ingeniører og folk med høy utdanning, sier Roy Stian Forsberg Samuelsen t.v. Foto: Fagskolen Telemark
Læringskurven er bratt for de aller fleste på fagskolen.
Læringskurven er bratt for de aller fleste på fagskolen. Foto: Fagskolen Telemark
- Nå gleder jeg meg til å gå på jobb, hver dag! Sier Roy Stian fornøyd.
f.v. Jan Erik Berntsen og Roy Stian Forsberg Samuelsen
- Nå gleder jeg meg til å gå på jobb, hver dag! Sier Roy Stian fornøyd. f.v. Jan Erik Berntsen og Roy Stian Forsberg Samuelsen Foto: Fagskolen Telemark

Etter hvert byttet han arbeidsplass og begynte å jobbe for Proweld Industrier i Bamble. Her var han i et og et halvt år og var fast utleid til RHI. Men da han var blitt 27 år gammel buttet det. Han klarte ikke lengre å stå ved en benk å sveise en uke i strekk. Smertene og plagene i ryggen var for store, og han ble sykemeldt noe som passet ham svært dårlig.

- Legen min, som hele familien bruker, vet at vi er sånne som gjerne vil jobbe, så han hjalp meg, sier Roy Stian.

På NAV traff han ansatte han omtaler som utrolig samarbeidsvillige.

- Da jeg viste dem kneet mitt og bilder av bilen jeg satt i da jeg kolliderte, så tok det bare en måneds tid før de foreslo omskolering, sier han. - Da ble det Fagskolen Telemark, maskinteknisk. Jeg ringte også noen kamerater som skulle gå på samme linjen, noe som ble med på å motivere meg til å begynne.

- Det var beinhardt å begynne på skole igjen, sier 31-åringen. – Fra neste ikke å ha gjort lekser noen gang, til å lære fysikk og matte! Det ble mange timer med lesing og pugging. Men det var en god klasse med klassekamerater som dro hverandre. Jeg har også en samboer som har vært helt fantastisk til å motivere meg. Og så ble jeg pappa for første gang i andre året, legger han til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Eksamen gikk greit og han ble fagingeniør innenfor maskinteknisk.

- Jeg lærte mye på Fagskolen som jeg har hatt god bruk for, blant annet i møte med ingeniører og folk med høy utdanning.

- HMS var et eget fag og jeg ble verneombud med en gang jeg igjen begynte å jobbe hos Skiens Rustfri Industri, forteller Roy Stian.

- Jeg er utrolig glad for igjen å ha fått jobb i nettopp denne bedriften som jeg kjente godt fra før og hvor jeg visste det var utrolig flinke folk, sier han. – Det er en bedrift med en lang og solid historie helt tilbake til 1953. Vi er 20 fast ansatte og leier i tillegg inn fem-seks mann, og vi gjør jobber over hele landet.

- Rett etter at jeg begynte her leverte vi det første tilbudet til RHI, og etter at jeg nå har jobbet her i ni måneder så har jeg rodd i land en vedlikeholdsavtale for de som gir oss veldig mye å gjøre i tillegg til alle de andre jobbene.

Han forteller at det nå går mye bedre med ryggen, fordi arbeidsdagen er variert. Det er alt fra kontorarbeid til oppfølging av jobber og jobb på verkstedet.

- Og er det en dag jeg ikke er helt på topp, så tilpasser jeg arbeidet deretter, sier han.

Han jobber minst 210 timer i måneden. Det går i ett! Han beskriver også en læringskurve som har vært helt vanvittig, fra omtrent aldri å ha vært på et møte til å være i møte med Oslo kommune.

- Det er dette Fagskolen har gjort, løftet meg opp på et annet kompetansenivå og et nivå der avgjørelsene blir tatt, og hvor man møter direktører og prosjektsjefer, sier han.

Daglig leder og eier av firmaet, Jan Erik Berntsen, gir klart uttrykk for at han har veldig stor tro på Roy Stian.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Ledelsen gir meg full tillit, sier den ferske prosjektlederen. - Det er viktig å gi tillit til folk, dele ut litt ansvar til alle sammen. Da utfører man en mye bedre jobb.

- Vi er veldig glade for å ha Roy Stian tilbake hos oss som fagingeniør, sier Jan Erik. – Det er alt han har lært på Fagskolen som har gitt ham den jobben han nå har. Jeg vil særlig trekke frem tallkunnskapen og det han har lært om markedsføring. Det er helt avgjørende at man markedsfører og selger inn nye jobber parallelt med at man gjør de jobbene man allerede har. Man må skaffe nye kunder hele veien. Roy Stian mestrer dette. Vi er veldig fornøyde med alle jobbene han skaffer.

- Skiens Rustfri Industri er en arbeidsplass med kort vei mellom ledelsen og de ansatte, sier Roy Stian. - Jeg kunne ikke ha funnet en bedre arbeidsgiver. Nå gleder jeg meg til å gå på jobb, hver dag!

{{facts}}

Innholdet i denne artikkelen er ikke lagd av Vardens redaksjon, men av Vardens annonseavdeling.

Varden er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på varden.no er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post: annonser@varden.no

Fagskolen Telemark er en god og viktig samarbeidspartner for NAV, sier Terje Tønnessen, regiondirektør i NAV Vestfold og Telemark. – Vi trenger å utdanne folk i bransjer som samfunnet etterspør og slik utdannelse kan Fagskolen tilby. Det er et skrikende behov etter folk med denne typen kompetanse.

Ved Fagskolen Telemark er de svært fornøyde med at de er i ferd med å få en bedre kommunikasjon med NAV. Dette har sammenheng med at Fagskolen er blitt en høyere utdanning innenfor både yrkesfag og helsefag og en skole som gir studiepoeng.

I forbindelse med at Telemark og Vestfold fylkeskommuner skal være sammenslått fra 01.01.20 så slås fagskolene sammen til en skole med to studiesteder fra samme dato og blir hetende Fagskolen Vestfold og Telemark.

Søknadsfrist

Søkeportalen for fagskoleutdanning er åpen for søking fram til 15. april.

Søker du etter fristen 15. april, er portalen stengt, og du søker skolen direkte.

Se eget skjema på hjemmesiden

https://fagskolen-telemark.no/nyheter/utdanninger-ved-fagskolen-telemark-host-19