Fra konfrontasjonen mellom motorsportmedlemmene og rumenerne utenfor politikammeret. Politiet kom ut og pågrep tre av rumenerne. En Varden-tipser sendte inn videoen som er den syvende mest sette i 2015.
Fra konfrontasjonen mellom motorsportmedlemmene og rumenerne utenfor politikammeret. Politiet kom ut og pågrep tre av rumenerne. En Varden-tipser sendte inn videoen som er den syvende mest sette i 2015. Foto: PRIVAT

Her rømmer rumenerne til politiet

Livredde rumenere rømte til politiet, for å slippe unna illsinte medlemmer av motorsportklubben.

Der ble tre av dem pågrepet, og avhørt blant annet for innbrudd på motorsportsenteret til NMK Grenland på Flittig.

SISTE:De tre rumenerne er siktet for innbruddet på NMK Grenlands anlegg på Flittig. Alle tre er løslatt, men vil bli innkalt til senere avhør, opplyser politiadvokat Trine Henriksen.

Videoen viser rumenerne i bilen i konfrontasjon med 20-25 illsinte menn på Myren, på vei til politiet. Medlemmer av motorsportklubben hadde spanet på rumenerne hele dagen.

– De var redde

– De var redde. De kunne ikke vite hva vi ville gjøre, sier en 43-åring som var med.

I følge han var hensikten deres nettopp det som skjedde: Å skremme dem til politiet, og få politiet til å følge opp saken.

Fra konfrontasjonen mellom motorsportmedlemmene og rumenerne utenfor politikammeret. Politiet kom ut og pågrep tre av rumenerne. En Varden-tipser sendte inn videoen som er den syvende mest sette i 2015.
Fra konfrontasjonen mellom motorsportmedlemmene og rumenerne utenfor politikammeret. Politiet kom ut og pågrep tre av rumenerne. En Varden-tipser sendte inn videoen som er den syvende mest sette i 2015. Foto: PRIVAT
Den samme kassebilen, med gjenkjennelig person, registrert i Luksefjellvegen i dagene før innbruddet. Bildet samlet inn av motorsportklubbens medlemmer, innsendt av tipser.
Den samme kassebilen, med gjenkjennelig person, registrert i Luksefjellvegen i dagene før innbruddet. Bildet samlet inn av motorsportklubbens medlemmer, innsendt av tipser. Foto: PRIVAT
Rumenernes bil fotografert på Statoil på Nylenda av spanere fra motorsportklubben
Rumenernes bil fotografert på Statoil på Nylenda av spanere fra motorsportklubben Foto: PRIVAT

– Vi hadde aldri tenkt å gjøre dem noe fysisk, sier 43-åringen.

Spanet hele dagen

Motorsportklubben tror det er rumenerne som brøt seg inn, stjal og ødela på Flittig. Bilen til rumenerne ble filmet av Thomas Larsen med et dashbordkamera like ved motorsportbanen kvelden før innbruddet.

LES OGSÅ:Truet med å legge ut video av innbruddstyver

En stor gjeng fra motorsportklubben møtte opp der rumenerne bor, ved Telelab-bygget på Gulset. Både de som var der, og de som var ute og kjørte med bilen, rømte til politiet.

Før det hadde de spanet på dem hele dagen, og forløpende lagt ut obeservasjoner på facebook:

– Har fått beskjed at den er på vei mot Skien over Elstrømbrua, skriv er en.

– De er på politistasjonen nå, feige jævler, repliserer en annen minutter etter.

– Mange harde i miljøet

– Denne gangen har de lagt seg ut med feil miljø. Det er mange harde folk i bil- og MC-miljøet sier Morgan Riis, leder av NMK Grenland.

Motorsportklubben samler bevis mot rumenerne, som er delt i en lang tråd på NMK Grenlands facebooksider. Snart 160 rasende medlemmer har kommentert saken.

– Det er lynsjestemning. Noen må roes ned, sier Morgan Riis.

Filmet og fotografert

Det er publisert bilder av rumenernes bil i Luksefjellveien, der den skal ha blitt observert i flere dager før innbruddet på Flittig. Bilen er også fotografert av medlemmer på spaning på bensinstasjonen på Nylende.

Viktigst er filmen til Thomas Larsen, som viser trolig viser den samme bilen: En Mercedes kassevogn, med bulgarskregistrert skilter og bare ett frontlys.

SE VIDEO UNDER! Saken fortsetter under videoen.

 

– Stakk av

– En av rumenerne sa at bilen godt kunne vært der, men det var ikke han. Han sa det var så mange som kjørte den, sier 43-åringen.

Thomas Larsen hadde vært ute og flydd modellfly i nærheten av motorsportbanen da han møtte den enøyde kassevogna:

–    Jeg kom kjørende fra modellflybanen like ved siden av stedet der innbruddet ble begått. Da kom det en varebil med utenlandske skilter mot meg, som bråstanset og rygget i en voldsom fart, forteller den observante motorentusiasten til Varden.

– Må være dem

Han har sendt over bildene til klubben, men har også lagt ut bildene på Youtube på eget initiativ.

Han er overbevist om at det var tyvene han så.

–    Jeg har fått bekreftet at de hadde på seg de samme klærne, så det må jo være dem, mener han.

Sitter i arresten

Det er ikke første gang Thomas jager kjeltringer. I januar tok han tyver på fersken utenfor farens bedrift på Gulset. Da parkerte han bilen sin foran kjøretøyet til kjeltringene og holdt dem tilbake til politiet kom til stedet for å pågripe dem.

–    Jeg er ikke direkte skyggeredd, sier Thomas Larsen.

LES OGSÅ:Thomas sperret tyvene inne

Politiet bekrefter pågripelsen:

– Vi har tre rumenere sittende i arresten som vi skal følge opp i dag, sier politiadvokat Gunnstein Bjørgum.